Arcadis gebruikt Atlantis Collectiebeheer voor het beheren en online presenteren van bedrijfshistorische collecties. Onlangs is een Atlantis erfgoedwebsite geleverd vol content over deze rijke historie en de mogelijkheid om collecties te doorzoeken.  
https://campaign-image.com/zohocampaigns/133052000002589780_zc_v95_1599466344893_banner_b_3.jpg

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

 • Erfgoedwebsite voor Arcadis
 • Spoorboekje digitalisering erfgoedcollecties met stappenplan
 • Webinar: Maak kennis met Atlantis op 27 februari 2024
 • Even voorstellen: Jarno Meijer
 • Koppeling met e-Depot
 • Nieuwe release van Atlantis versie 5.23.4.0

Erfgoedwebsite voor Arcadis 

 

   

Arcadis is een toonaangevend internationaal bedrijf dat duurzame ontwerp-, engineering- en adviesdiensten levert voor de natuurlijke en gebouwde omgeving. Meer dan 36.000 architecten, data-analisten, ontwerpers, engineers, projectplanners en experts op het gebied van water, milieu, mobiliteit en gebouwen worden allemaal gedreven door een passie voor het verbeteren van de kwaliteit van leven. De geschiedenis van Arcadis gaat zo ver terug als 1888. Arcadis vond zijn oorsprong als de Nederlandse Heidemaatschappij, een bedrijf dat zich toelegde op landontginning en de agrarische productiviteit van de Nederlandse heidegebieden bevorderde.

 

Arcadis gebruikt Atlantis Collectiebeheer voor het beheren en online presenteren van bedrijfshistorische collecties. Onlangs is een Atlantis erfgoedwebsite geleverd vol content over deze rijke historie en de mogelijkheid om collecties te doorzoeken. 

   

Spoorboekje digitalisering erfgoedcollecties met stappenplan
   
Netwerk Digitaal Erfgoed, Landelijk Contact Museumconsulenten en Overleg Provinciale Erfgoedinstellingen hebben de handen ineen geslagen om te komen tot een zeer informatief stappenplan om erfgoedcollecties te digitaliseren. Onze digitale wereld evolueert snel en dit is niet anders voor digitaal cutureel erfgoed. Onderdeel van deze transformatie is Linked Open Data, dat ons in staat stelt om digitale erfgoedinformatie niet alleen online beschikbaar te maken, maar deze ook met elkaar te verbinden. Dit betekent dat objecten en archieven niet langer geïsoleerd staat, maar deel uitmaakt aan een veel groter, onderling verbonden web.
 

 

Het stappenplan is er om te helpen. Gebaseerd op de uitgangspunten van de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed leidt het Spoorboekje je stapsgewijs door het hele proces van duurzaam bewaren, verbinden en presenteren van de collectie. Beter gezegd, het Spoorboekje helpt je bij het Houdbaar, Bruikbaar en Zichtbaar maken van jouw collectie.

 

 

Webinar: Maak kennis met Atlantis

 

Op dinsdag 27 februari om 10:30 organiseren wij een live webinar met als onderwerp ‘Maak kennis met Atlantis’. Met dit webinar praten we je in ongeveer 45 minuten bij over de mogelijkheden van Atlantis en komen de laatste ontwikkelingen aan bod. Zoals NDE Compatibel en de nieuwste versie van onze software Atlantis 7. We hopen je hiermee in een goed beeld te geven van onze oplossing Atlantis en de verschillende mogelijkheden die het pakket biedt voor de erfgoedsector. 

 

Aanmelden kan via onderstaande knop. Op een ander moment dit webinar terugkijken? Geef het door via de knop ‘later terugkijken’ en we sturen je de opname van deze sessie.

Even voorstellen: Jarno Meijer 
 

Het is ons een groot genoegen om Jarno Meijer officieel te verwelkomen als de nieuwste aanwinst van ons team bij DEVENTit. Jarno zal zich presenteren als ons nieuwe binnendienst verkoopmedewerker. Hij zal zich even voorstellen.

 

"Ik ben 22 jaar oud en ben sinds begin februari werkzaam bij DEVENTit B.V. Met ervaring in verkoop bij zowel commerciele vestingen als echte verkoopbedrijven, heb ik de kans gekregen om ook u te woord te staan en beter te leren kennen. Ik zal mijn focus vooral leggen op de marketing, communicatie en het relatiebeheer binnen de organisatie. Ik hoop veel te leren en onze gebruikers te helpen tot een vlekkeloze en fijne samenwerking met Atlantis." 

 
Koppeling met e-Depot   
   

Om digitaal archief duurzaam op te slaan wordt vaak gebruik gemaakt van e-Depot oplossingen. Zo'n e-Depot is een gespecialiseerde opslagtoepassing om digitale bestanden en metadata veilig te bewaren. Er vindt allerlei digitale preservering plaats om te garanderen dat bestanden bruikbaar blijven. Atlantis kan gekoppeld worden met zo'n e-Depot. Dankzij zo'n koppeling kunnen collecties door Atlantis in het e-Depot geplaatst worden. In zo'n geval wordt de collectie beheert in Atlantis en kan via Atlantis de metadata aangepast worden. Vervolgens worden de wijzigingen verstuurd aan het e-Depot. 

 

Andersom is ook mogelijk dat Atlantis documenten en metadata uitleest uit een e-Depot om deze informatie beschikbaar te stellen aan medewerkers van of het publiek. Dankzij deze werkwijze onstaat er één platform voor medewerkers en publiek waar collecties uit Atlantis en uit een e-Depot samenkomen. Er wordt gewerkt met beperkingen in openbaarheid, met uitbreide configutiemogelijkheden om te bepalen welke stukken - op welke wijze - inzichtelijk zijn. Ook anonimiseren/aflakken van informatie is Atlantis niet onbekend. Via Atlantis kunnen aanvraag, download en scanningsverzoeken verwerkt worden.

 

Atlantis levert zelf geen e-Depot maar kan gekoppeld worden aan een e-Depot naar keuze. Er zijn al koppelingen met diverse aanbieders succesvol geimplementeerd. Een belangrijke eigenschap van Atlantis is dat bestanden niet gekopieerd worden, zodat bestanden altijd bij de bron staan en opgeslagen zijn.

 
 

Nieuwe release van Atlantis versie 5.23.4.0

     

Ongeveer 4 keer per jaar wordt er een nieuwe release van Atlantis uitgebracht, voorzien van nieuwe functies, verbeteringen en bugfixes. Onlangs is versie 5.23.4.0 afgerond en wordt deze in de komende weken uitgerold bij Atlantis gebruikers. Nieuwe functies zijn o.a.:

 • Geforceerd indexeren
 • Snelzoeken
 • Thesaurusboom bij crowdsourcing-invoer
 • Bladeren door multimediarecords bij crowdsourcing-invoer
 • Meer dan 10 zoekregels bij uitgebreid zoeken
 • Openen in nieuwe tab knop
 • (externe)Thesauruslabel aanpasbaar 

Via de startpagina van de Atlantis beheeromgeving zijn de volledige releasenotes te lezen. 

 
https://campaign-image.com/zohocampaigns/54875000032083004_zc_v93_1619794282404_lege_slide3.jpg

Volg ons via:

LinkedIn
 

LinkedIn

 
Email
 

Email

 

Je ontvangt deze email omdat je bent ingeschreven voor de Atlantis-nieuwsbrief. Wil je wijzigen hoe je deze mailing ontvangt? Je kunt Uitschrijven of Je voorkeuren aanpassen