Wie zijn wij

DEVENTit B.V. is op 1 januari 1998 ontstaan vanuit een management buy-out van de afdeling software-ontwikkeling van Advisie Automatisering. In deze hoedanigheid waren de activiteiten met name gericht op het ontwikkelen van maatwerk aan Exact Financiële Software. Atlantis was toentertijd in ontwikkeling als een opvolger van ImageFinder, een beeldbank onder MS-DOS voor fotografen. Door de aanvraag voor een oplossing voor de beeldcollecties van de afdeling THA van door een 3-tal gemeentearchieven is Atlantis ontwikkeld als een Windows omgeving met een webmodule. In de loop van de tijd zijn de activiteiten op het gebied van Atlantis steeds verder uitgebouwd met ondersteuning van verschillende collecties en diensten. In 2009 is Atlantis beschikbaar gekomen als een volledig webbased oplossing.

In 2000 is Cibis voor het eerst opgeleverd. Cibis is een automatiseringsoplossing voor de administraties van begraafplaatsen, crematoria en uitvaartcentra. Cibis is inmiddels ook beschikbaar als een volledig webbased oplossing.

Historie

 1. Ontstaan DEVENTit B.V.

  DEVENTit B.V. wordt opgericht en positioneert zichzelf als ontwikkelaar en leverancier van maatwerksoftware voor landelijke- en gemeentelijke overheden, politie en het bedrijfsleven. Deze maatwerkoplossingen worden voornamelijk gebouwd op Exact. Voor de erfgoedsector is een standaardproduct in ontwikkeling genaamd Atlantis als opvolger van MS-DOS oplossing Imagefinder.

 2. Cibis voor begraafplaatsen en crematoria

  In opdracht van CVN Crematoria Nederland B.V. wordt Cibis ontwikkeld. Cibis staat voor Crematie Informatie en Begrafenis Informatie Systeem.  Dit betreft een software oplossing voor de geautomatiseerde ondersteuning van de administraties van crematoria, begraafplaatsen en uitvaartcentra. Ook is DEVENTit ontwikkelaar en leverancier van een oplossing voor urenadministraties met AUV urenverantwoording.

 3. Thematis

  In de erfgoedsector groeit de behoefte om erfgoedbronnen geïntegreerd beschikbaar te stellen. Om deze wens in te vullen is een themagerichte toegang op deze bronnen vereist, over verschillende systemen en instellingen heen. Hiervoor ontwikkelde DEVENTit het Thematis platform. Dit platform werd kosteloos beschikbaar gesteld aan klanten van DEVENTit om daarmee hun collecties voor federated search open te stellen.

 1. Product Atlantis groeit

  In 2005 is Atlantis uitgegroeid tot één van de meest gebruikte oplossing voor registratie, beheer en publiek beschikbaar stellen van erfgoedcollecties. Daarnaast is er een apart platform voor de wetenschappelijke registratie van collecties van botanische tuinen ontwikkeld in samenwerking met de botanische tuinen van de Nederlandse universiteiten.

   

 2. Verhuisd naar Energieweg in Bunschoten en productaanbod veranderd

  In 2009 verhuist DEVENTit voor de derde keer. Ditmaal een compleet nieuw gebouwd pand. De dagelijkse werkzaamheden van DEVENTit bestaan voor 80% uit Atlantis en Cibis. Producten Imagefinder, AUV Urenverantwoording en maatwerk op Exact worden gestopt. Atlantis komt beschikbaar als een volledig webbased oplossing.

 3. MijnAdres.org platform voor online aanbieden van bouwdossiers

  Het platform MijnAdres.org, gerealiseerd op basis van Atlantis, komt online beschikbaar. Hiermee zijn kilometerslange bouwhistorische archieven van de gemeenten Rotterdam, Amersfoort, Land van Heusden en Altena, Antwerpen en Mechelen voor het brede publiek beschikbaar gekomen.

 4. Atlantis XL - Belééf het Erfgoed

  Atlantis is volledig vernieuwd. De upgrade wordt XL genoemd (neXt Level). Er komt een volledig nieuwe beeldviewer beschikbaar die geen plug-ins meer nodig heeft. De invoerefficiëntie wordt verhoogd dankzij XLForms en XLGrids en er komt een nieuwe publieksomgeving beschikbaar.

 5. Atlantis Crowdsourcing oplossing

  Atlantis Crowdsourcing wordt voor het eerst in gebruik genomen. Dit is een oplossing om gedigitaliseerde collecties door het publiek te laten voorzien van beschrijvingen. Het Atlantis Crowdsourcing platform kan ook ingezet worden bij organisaties die geen Altlantis gebruiken voor collectiebeheer.

 6. Configuratie Cockpit voor applicatiebeheerders

  Deze volledig nieuwe omgeving voor de applicatiebeheerder maakt het mogelijk om de Atlantis omgeving eenvoudig zelf te configureren. De user interface is ontworpen met overzichtelijkheid en gebruikersvriendelijkheid als belangrijkste uitgangspunten.

 7. Cibis Webbased productiegereed

  Na een aantal jaar van ontwikkelen, is Cibis Uitvaartsoftware geüpgraded naar een compleet nieuwe versie. Het pakket wordt voor het eerst webbased aangeboden. Het pakket is volledig configurabel en voldoet daarmee aan de wensen van kleine tot grote crematoria, begraafplaatsen en uitvaartcentra.