DEVENTit lanceert een nieuwe oplossing op basis van het bewezen collectiebeheersysteem Atlantis tegen een geringe investering. Met Atlantis Collectiebeheer Lite wordt een volwaardige oplossing voor collectiebeheer bereikbaar gemaakt voor kleine erfgoedorganisaties en musea. DEVENTit bestaat 25 jaar en introductie Atlantis Collectiebeheer Lite
 
   
https://campaign-image.com/zohocampaigns/133052000002589780_zc_v95_1599466344893_banner_b_3.jpg
   

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

 • DEVENTit bestaat 25 jaar!
 • Nieuw: Atlantis Collectiebeheer Lite
 • Migratie naar Atlantis afgerond voor Huizer Museum
 • Meer weten over Atlantis?
 • Uitgelicht: Selectie maken van multimedia

     

DEVENTit bestaat 25 jaar!

Op 1 januari 2023 bestaat DEVENTit officieel 25 jaar. Voor ons een bijzondere mijlpaal. Met trots kijken we terug op wat er in deze 25 jaar bereikt is. DEVENTit is op 1 januari 1998 opgericht door Peter van Diermen vanuit een management buy-out van de afdeling software van Advisie Automatisering. Het pakket Atlantis was toen nog in ontwikkeling. Ondertussen is Atlantis uitgegroeid tot een zeer veelzijdig pakket binnen de erfgoedsector dat door allerlei doelgroepen gebruikt wordt binnen Nederland en Belgie. Een aantal weetjes over ons bedrijf: 

 • DEVENTit staat voor Developers en Inventors in IT;
 • Atlantis dankt haar naam aan de gelijknamige verborgen stad. Atlantis is namelijk een hulpmiddel om verborgen informatie gemakkelijk terug te vinden en overzicht te bieden;
 • Atlantis is in eerste instantie ontwikkeld als een opvolger van ImageFinder, een beeldbank voor fotografen. In de loop van de tijd zijn de activiteiten steeds verder uitgebreid met ondersteuning van verschillende collecties en diensten;
 • DEVENTit is in 25 jaar drie keer verhuisd. Sinds 2009 zijn we te vinden op de Energieweg in Bunschoten;
 • Atlantis biedt al sinds 2009 een volledig webbased oplossing;
 • Er werken ongeveer 20 medewerkers bij DEVENTit. Daarnaast bieden we ieder half jaar opdrachten aan stagiares en afstudeerders. 

     

Nieuw: Atlantis Collectiebeheer Lite

DEVENTit lanceert een nieuwe oplossing op basis van het bewezen collectiebeheersysteem Atlantis tegen een geringe investering. Met Atlantis Collectiebeheer Lite wordt een volwaardige oplossing voor collectiebeheer bereikbaar gemaakt voor kleine erfgoedorganisaties en musea.


Er wordt een webbased collectiebeheersyteem geboden dat volledig ondersteuning biedt voor het registeren van museale collecties en processen. De inrichting van de omgeving is gebaseerd op beschrijvingsstandaard Spectrum en volgt de richtlijnen van het Netwerk Digitaal Erfgoed voor het houdbaar, bruikbaar en zichtbaar maken van de collecties. De omgeving heeft een gebruikersvriendelijke inrichting waar een organisatie vrijwel direct mee aan de slag kan. Er wordt tijdelijk tevens voorzien in een gratis standaardmigratie uit het huidige systeem of collectiebestand. De voordelen op een rij:

 • Overal en altijd toegang tot de collecties
 • Registratie op basis van internationale standaarden
 • Conform de richtlijnen van Netwerk Digitaal Erfgoed
 • Lage instap- en jaarlijkse kosten 
 • Gebruikersvriendelijke inrichting 
 • Applicatiebeheer uitbesteed 
 • Collecties veilig opgeslagen 
 • Klaar voor gebruiken en publiceren Linked Open Data
 • Updates, onderhoud en support inbegrepen
Maak kennis met Atlantis Collectiebeheer Lite op woensdag 18 januari 2023 om 14:00
Er wordt een online sessie georganiseerd waarbij Atlantis Collectiebeheer Lite gedemonstreerd wordt. Hier kan iedereen die meer wil weten over deze oplossing voor inschrijven. Hier wordt onder andere onze introductieactie toegelicht waar een gratis standaardmigratie bij inbegrepen is. Zo’n sessie duurt ongeveer 45 minuten. Schrijf je in via onderstaande knop. 

     

Migratie naar Atlantis afgerond voor Huizer Museum

Huizer Museum is overstapt naar Atlantis. Onlangs hebben zij de migratie afgerond en zij richten zich nu vooral op het breed online zichtbaar maken van de collectie. Denk hierbij aan een eigen zoekomgeving maar ook koppelingen tussen Atlantis en externe portals. Via Facebook hebben zij een bericht gepubliceerd om te vertellen over deze overstap. Lees het bericht hier: 

Geplaatst door Huizer Museum op Facebook: Nog meer mooi nieuws! We hebben een project van bijna 2 jaar afgerond. In 2020 kregen we een bijdrage van de gemeente en provincie om onze collectie online te kunnen presenteren. Meeste mensen denk dat dit een kwestie van klik-klik-go is. Was het maar zo 🙂 Zo werkt het niet. Om dat mogelijk te maken moesten wij over naar een ander collectieregistratiesysteem. We zijn inmiddels 2 jaar verder. Dat het is gelukt hebben we te danken aan de volhardendheid van een 4span van ict medewerkers en onze regiocollectie medewerker: een professionele kracht die aangesteld kon worden dankzij een bijdrage van het Mondriaan Fonds die het proces heeft begeleid. En uiteraard op de achtergrond geweldige support van DEVENTit. 

Sinds deze week zijn we ‘over’. Dat wil zeggen dat we vanaf januari gemakkelijker onze collectie online kunnen presenteren en dat deze ook vanaf onze site te raadplegen is. Voor nu staan er al ca 100 objecten op Collectie Nederland, de regioportal en op Zuiderzeecollectie.nl Dat worden er straks dus alleen maar meer! 
     

Meer weten over Atlantis? 

Atlantis heeft breed pallet aan modules en diensten te bieden op het gebied van archief- en collectiebeheer. Naast collectiebeheer worden allerlei oplossingen geboden op het gebied van online presenteren van collecties en interactie met het publiek. Onze producten en diensten zijn gericht op archiefinstellingen, gemeenten, musea, bedrijven en erfgoedverenigingen. 


Wil je meer weten over ons pakket of één van onze oplossingen, plan dan gerust een afspraak in. Via onderstaande link kun je rechtstreeks een videogesprek van 30 minuten inplannen met één van onze accountmanagers. Bij het inplannen kun je direct laten weten over welk onderwerp we je meer mogen vertellen.

     

Uitgelicht: Selectie maken van multimedia

Bijna iedere nieuwsbrief wordt een Atlantis functie uitgelicht. Deze keer een tip over selecties van multimediabestanden. Vanuit de zoekresultatenpagina is het mogelijk om meerdere records met multimedia tegelijk te selecteren en toe te voegen aan de multimediaselectie. Elk multumediabestand van de geselecteerde records zijn daarna zichtbaar onder Medewerker > Selecties > Multimedia. Alle multimediabestanden binnen de selectie worden getoond in dit overzicht. De multimediaselectie biedt de volgende opties:
 • Het maken van een rapport van geselecteerde multimediabestanden. 
 • Downloaden van meerdere multimediabestanden tegelijkertijd in hoge resolutie. 
 • Het versturen van meerdere multimediabestanden tegelijkertijd. 
https://zohopublic.com/zohocampaigns/54875000027893004_zc_v21_1670599112506_scherm­afbeelding_2022_12_09_om_12.00.50.png
     
   
https://campaign-image.com/zohocampaigns/54875000027893004_zc_v93_1619794282404_lege_slide3.jpg
   

Volg ons via:

Je ontvangt deze email omdat je bent ingeschreven voor de Atlantis-nieuwsbrief. Wil je wijzigen hoe je deze mailing ontvangt? Je kunt Uitschrijven of Je voorkeuren aanpassen