Al ruim 10 jaar is MijnStadMijnDorp hét cultuurhistorisch platform van de provincie Overijssel. Op de website die wordt beheerd door Collectie Overijssel kunnen allerlei lokale historische verhalen gelezen worden en ook diverse collecties doorzocht worden. Deelnemers aan dit platform zijn o.a. gemeentes, historische verenigingen en musea uit de provincie. DEVENTit mocht deze nieuwe website ontwerpen en realiseren. Nieuwe website voor MijnStadMijnDorp
 
   
https://campaign-image.com/zohocampaigns/133052000002589780_zc_v95_1599466344893_banner_b_3.jpg
   

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

  • Nieuwe website MijnStadMijnDorp
  • Save the date: Atlantis Gebruikersoverleg
  • Informatiesessie Linked Open Data bij Heineken Experience
  • Beleef het molen erfgoed in Cabauw

     

Nieuwe website MijnStadMijnDorp

Al ruim 10 jaar is MijnStadMijnDorp hét cultuurhistorisch platform van de provincie Overijssel. Op de website die wordt beheerd door Collectie Overijssel (vroeger: Historisch Centrum Overijssel) kunnen allerlei lokale historische verhalen gelezen worden en ook diverse collecties doorzocht worden. Deelnemers aan dit platform zijn o.a. gemeentes, historische verenigingen en musea uit de provincie. DEVENTit mocht deze nieuwe website ontwerpen en realiseren. 'Verhalen' spelen een belangrijke rol bij deze website. Dankzij de verhalen module van Atlantis kunnen websitebezoekers en aangesloten partijen verhalen schrijven en zo bijdragen aan het digitaal geheugen van deze provincie. Een mooie bijkomstigheid is dat deze content rechtstreeks in Atlantis opgeslagen wordt en gezamenlijk met de erfgoedcollecties doorzoekbaar is. 

     

Save the date: Atlantis Gebruikersoverleg    

Atlantis gebruikers komen in de regel twee keer per jaar bijeen om te spreken over Atlantis en ontwikkelingen in de erfgoedsector. Het volgende gebruikersoverleg staat gepland voor vrijdag 3 december aanstaande. Meer informatie volgt binnenkort aan Atlantis gebruikers via een separate nieuwsbrief. Naar verwaching wordt dit een evenement dat zowel fysiek als online bijgewoond kan worden. 

     

Informatiesessie Linked Open Data bij Heineken Experience

November is de maand van het digitaal erfgoed bij het Netwerk Digitaal Erfgoed. Daarom organiseert het Netwerk Digitaal Erfgoed een inspiratiesessie over Linked Open Data bij de Heineken Experience in Amsterdam. Dit evenement vindt aanstaande maandag 15 november plaats. Leveranciers en gebruikers van verschillende systemen laten zien hoe zij Linked Open Data implementeren. Opvolgend een informatiemarkt waar de verschillende leveranciers te vinden zijn zodat bezoekers vragen kunnen stellen en demonstraties kunnen krijgen. DEVENTit zal een presentatie verzorgen en vertellen over de implementatie van Linked Open Data bij het Literatuurmuseum. Ook is DEVENTit met Atlantis aanwezig op de informatiemarkt. 

     

Beleef het molen erfgoed in Cabauw

Begin 2019 moest Utrechts Landschap de Middelste Molen in Cabauw stilzetten. De monumentale Pot-roeden waren in slechte staat en het risico was groot dat ze zouden breken. Er bleken meer problemen te zijn, waarop Utrechts Landschap een restauratieplan maakte en in samenwerking met ‘Vrienden van de Cabauwse Molen’ startte met het werven van fondsen voor de restauratie. Utrechts Landschap heeft bijna twee jaar gewerkt aan de restauratie van de poldermolen en watergang. Al die tijd stond de molen stil. Na deze ingrijpende restauratie is de Molen op vrijdag 8 oktober feestelijk in werking gesteld. Nu kan hij weer doen waarvoor hij bijna 250 jaar geleden is gebouwd: water uit de polder malen. DEVENTit feliciteert molenaar (en Atlantis gebruiker) Erik Stoop met de heropening van 'zijn' molen! 


Wist je dat met wij met Atlantis mogen bijdragen aan het toegankelijk maken van een schat aan informatie over molens in Nederland? Neem eens een kijkje op www.allemolens.nl en zie welke info er beschikbaar is over molens uit je eigen plaats, streek of provincie.

   
https://campaign-image.com/zohocampaigns/54875000021946004_zc_v93_1619794282404_lege_slide3.jpg
   

Volg ons via:

Je ontvangt deze email omdat je bent ingeschreven voor de Atlantis-nieuwsbrief. Wil je wijzigen hoe je deze mailing ontvangt? Je kunt Uitschrijven of Je voorkeuren aanpassen