Deze vakdagen zijn gericht op professionals uit de Nederlandse en Vlaamse Museumbranche. DEVENTit is aanwezig bij deze vakdagen met een stand om meer te vertellen over Atlantis. Bezoek ons tijdens Museum Vakdagen in Rijswijk
 
   
https://campaign-image.com/zohocampaigns/133052000002589780_zc_v95_1599466344893_banner_b_3.jpg
   

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

  • Bezoek onze stand tijdens Museum Vakdagen
  • Zichtbaar, vindbaar en doorzoekbaar
  • Terugblik: Congres Informatie aan Zee
  • Webinar Linked Open Data terugkijken

     

Bezoek onze stand tijdens Museum Vakdagen

Op woensdag 3 en donderdag 4 november 2021 vinden de Museum Vakdagen plaats bij de Broodfabriek in Rijswijk. Deze vakdagen zijn gericht op professionals uit de Nederlandse en Vlaamse Museumbranche. DEVENTit is aanwezig bij deze vakdagen met een stand om meer te vertellen over Atlantis. Je vindt ons op standnummer 1. Op beide dagen worden live demonstraties van onze software voor musea gegeven. Ook maken wij, samen met bezoekers van onze stand, een gezamenlijk kunstwerk. 


Wil je de Museum Vakdagen bezoeken? Via onderstaande knop kun je via ons je gratis tickets aanvragen.

     

Zichtbaar, vindbaar en doorzoekbaar

Faro, een Vlaams tijdschrift over Cultureel Erfgoed, schreef een artikel met vijf tips voor een gebruikersvriendelijk Digitaal Erfgoedplatform, met hulp van Alexander Soetaert namens Stad Brugge. Eind 2016 lanceerden de erfgoeddiensten van de Stad Brugge het gezamenlijke platform Erfgoed Brugge. Foto’s, kranten, archiefstukken en objecten uit Brugse musea, bibliotheken, archieven, kerken en privé- collecties zijn sindsdien samen doorzoekbaar. DEVENTit mocht deze website en het collectieportaal realiseren. Er zijn koppelingen met diverse externe databases gelegd die via Atlantis gezamenlijk voor het publiek doorzoekbaar zijn.  Lees het artikel hier:

     

Terugblik: Congres Informatie aan Zee    

Eerder deze maand stond DEVENTit op congres Informatie aan Zee in Oostende (BE). Wij kijken terug op een succesvolle beurs met zeer nuttige sessies en leuke gesprekken. Tijdens dit event kregen bezoekers van de Atlantis-stand de kans om mee te werken aan een gezamenlijk kunstwerk. Een actie die voor leuke reacties, nuttige gesprekken en soms vragende blikken heeft gezorgd. En een hoop creativiteit in het bijzonder! Aan de hand van dit stukje erfgoed van de toekomst, hebben wij live gedemonstreerd hoe erfgoed doeltreffend en eenvoudig geregistreerd wordt in Atlantis. Ook konden beursbezoekers zelf ervaren dat het online beschikbaar maken van erfgoed eenvoudig kan met Atlantis. 

Het eindresultaat is 3D gefotografeerd, met dank aan FR Studio uit Harderwijk. Deze partij heeft zich gespecialiseerd in het maken van 3D foto's voor musea, archeologen en erfgoedinstellingen. 
https://campaign-image.com/zohocampaigns/54875000021827004_zc_v33_1635423839616_beursfoto.jpg
     

Webinar over Linked Open Data terugkijken

Afgelopen woensdag 20 oktober 2021 gaven wij het webinar ‘Linked Open Data’ waarbij ingegaan wordt op de vraagstukken die dit onderwerp kan oproepen zoals: ’Wat is Linked Open Data?’, ‘wat kan ik er mee?’ en ‘hoe pas ik het toe'? Samen met gastsprekers Ivo Zandhuis en Boudewijn Ridder was het een bomvolle sessie vol praktische tips en nuttige info. Dit webinar is nu beschikbaar om terug te kijken. 

   
https://campaign-image.com/zohocampaigns/54875000021827004_zc_v93_1619794282404_lege_slide3.jpg
   

Volg ons via:

Je ontvangt deze email omdat je bent ingeschreven voor de Atlantis-nieuwsbrief. Wil je wijzigen hoe je deze mailing ontvangt? Je kunt Uitschrijven of Je voorkeuren aanpassen