DEVENTit is aanwezig op de beursgedeelte met een stand om meer te vertellen over Atlantis en de aansluiting met dit thema. Je vindt ons bij standnummers 2.17 en 2.18. Op beide beursdagen worden live demonstraties van onze software gegeven. Bezoek onze stand tijdens congres Informatie aan Zee
 
   
https://campaign-image.com/zohocampaigns/133052000002589780_zc_v95_1599466344893_banner_b_3.jpg
   

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

  • Bezoek onze stand tijdens congres Informatie aan Zee
  • Uitnodiging: Webinar over Linked Open Data
  • Seriegewijs aanpassen van records

     

Bezoek onze stand tijdens congres Informatie aan Zee

Op donderdag 14 en vrijdag 15 oktober organiseert de VVBAD de zeventiende editie van haar tweejaarlijks congres Informatie aan Zee. Dit congres vindt plaats in het Kursaal in Oostende, België. Het congres is gericht op professionals uit de archieven-, bibliotheek- en informatiesector. Het thema is '100 jaar verbinden'; het verbinden van mensen, organisaties en informatie. Dit thema kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden, denk maar aan linked data en hun mogelijkheden, ontmoetingen tussen de verschillende sectoren en secties, gezamenlijke projecten, of het betrekken van de lokale gemeenschap in je instelling. 


DEVENTit is aanwezig op de beursgedeelte met een stand om meer te vertellen over Atlantis en de aansluiting met dit thema. Je vindt ons bij standnummers 2.17 en 2.18. Op beide beursdagen worden live demonstraties van onze software gegeven. Ook vragen wij bezoekers mee te werken aan de realisatie van een kunstwerk. Met dit kunstwerk maken we samen een uniek aandenken aan dit evenement. 

     

Webinar Linked Open Data | 20 oktober om 10:30

Linked Open Data is een belangrijk onderwerp voor archieven, musea en andere erfgoedinstellingen. Door Linked Open Data te gebruiken en te publiceren wordt een zo hoog mogelijke bruikbaarheid van data gegarandeerd. Dit draagt bij aan de kwaliteit van databases en de relevantie van informatie voor het publiek. Tegelijkertijd kan deze ontwikkeling een hoop vragen oproepen zoals; 'Wat is Linked Open Data?', 'wat kan ik er mee?' en 'hoe pas ik het toe?'. Op woensdag 20 oktober om 10:30 geven wij een webinar waarin we deze vragen zullen behandelen, met de hulp van twee ervaren gastsprekers: Ivo Zandhuis en Boudewijn Ridder

     

Seriegewijs aanpassen van records

Atlantis biedt standaard allerlei slimme tools voor het efficiënt invoeren en muteren van gegevens. We gebruiken onze nieuwsbrief om een aantal van deze functies uit te lichten. Vandaag aandacht voor het tegelijkertijd aanpassen van meerdere bestaande records. Dankzij seriegewijs aanpassen kun je wijzigingen aan een record direct doorvoeren voor meerdere geselecteerde records. Dit werkt als volgt: In een (zoek)resultaatscherm vind je de mogelijkheid om records aan te vinken. Vink hier de verschillende records waarbij je dezelfde wijziging wil uitvoeren en open er vervolgens één van. Pas het veld (of meerdere) aan naar de waarde die je bij al de geselecteerde records wil doorvoeren. Er verschijnt een extra opslagknopje in beeld: 'seriegewijs opslaan'. Door die te gebruiken worden de mutaties op alle geselecteerde records doorgevoerd. 

https://campaign-image.com/zohocampaigns/54875000021548016_zc_v17_1633951891073_schermafbeelding_2021_10_11_om_13.16.06.png
   
https://campaign-image.com/zohocampaigns/54875000021548016_zc_v93_1619794282404_lege_slide3.jpg
   

Volg ons via:

Je ontvangt deze email omdat je bent ingeschreven voor de Atlantis-nieuwsbrief. Wil je wijzigen hoe je deze mailing ontvangt? Je kunt Uitschrijven of Je voorkeuren aanpassen