Ruim 80 exposanten presenteren zich tijdens de Museum Vakdagen. Ontdek de nieuwste mogelijkheden en oplossingen, laat je informeren en inspireren door een van de vele experts en ontdek welke innovaties voor jouw museum of instelling van betekenis kan zijn! Bezoek onze stand tijdens de Museum Vakdagen
 
   
https://campaign-image.com/zohocampaigns/133052000002589780_zc_v95_1599466344893_banner_b_3.jpg
   

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

  • Bezoek onze stand tijdens de Museum Vakdagen
  • Preview Atlantis 7 en jubileumfeest
  • Leveranciersdag Netwerk Digitaal Erfgoed
  • DAF Museum start met Atlantis
     

Bezoek onze stand tijdens de Museum Vakdagen

Op woensdag 8 en donderdag 9 november 2023 wordt de zesde editie van de Museum Vakdagen georganiseerd, de professionele vakbeurs voor de Nederlandse en Vlaamse museumbranche. 

Ruim 80 exposanten presenteren zich tijdens de Museum Vakdagen. Ontdek de nieuwste mogelijkheden en oplossingen, laat je informeren en inspireren door een van de vele experts en ontdek welke innovaties voor jouw museum of instelling van betekenis kan zijn! 


De rode draad tijdens de Museum Vakdagen is kennisoverdracht, daarom is er een interactief en leerzaam congres gekoppeld aan de Museum Vakdagen. Tijdens het congres zal er worden ingespeeld op de actualiteit in de museumwereld.


Vanuit DEVENTit zal er ook een lezing worden gegeven over Atlantis. Dit zal plaatsvinden op donderdag 9 november van 14:00 tot 15:00. Herre Jan Veenema zal zal gaan vertellen over de mogelijkheden, de toekomst en welk verschil ons collectiebeheersysteem kan maken voor kleine musea. 


Wij hebben een beperkt aantal gratis entreetickets die wij weg mogen geven. Wil jij er één van deze dagen bij zijn? Laat ons weten hoeveel tickets je graag wil ontvangen en op welke naam deze mogen en dan nemen wij contact met je op over de tickets.

     
Preview Atlantis 7 en jubileumfeest

Op 27 oktober hadden we de exclusieve preview van Atlantis 7. Er was een mooie opkomst aanwezig en Anne-Wil heeft vanuit DEVENTit een interessante presentatie gegeven over de nieuwste update van Atlantis. In deze presentatie is er vooral ingezoomd op de verandering ten opzichte van de huidige versie. Anne-Wil nam ons mee door hoe Atlantis 7 eruit ziet en waar de verschillen zitten.


Kon je er niet bij zijn? Niet getreurd, wij zullen op korte termijn een webinar gaan organiseren over Atlantis 7. Zodra hier meer over bekend is, hoor je dat direct van ons. 


Na de preview startte ons jubileumfeest, om het 25 jarig bestaan van DEVENTit te vieren. Dit samen met relaties, vrienden, familie en collega's. Er was een walking diner en er waren diverse speeches waarbij teruggeblikt is op de afgelopen 25 jaar. 


In plaats van kado's is er een gezamenlijke donatie ingezameld voor Stichting De Genadebank. Dit is een voedsel- en kledingbank uit Bunschoten die mensen helpt die het financieel moeilijk hebben. We willen graag onze oprechte dank uitspreken voor de donaties en felicitaties.

     
Leveranciersdag Netwerk Digitaal Erfgoed

Op dinsdag 14 november wordt er een leveranciersdag georganiseerd door Netwerk Digitaal Erfgoed. Dit vindt plaats in Het Ketelhuis in Eindhoven. Deze dag staat in het teken van collectiebeheersystemen en NDE compatibel werken. Een perfect moment om bijgepraat te worden over NDE Compatibel en om een update te krijgen over de verschillende softwarepakketten. Er is een volledig programma opgesteld met verschillende workshops om uit te keizen. DEVENTit geeft een workshop over Atlantis en zoomt hierbij in op het bruikbaar aanbieden van collecties. Tevens is er een gastspreker die vanuit het gebruikersperspectief vertelt over Atlantis, met allerlei tips. Kom je bij onze workshop langs? Dan ontvang je van ons een leuke Atlantis goodie. 


Programma
Onderdeel
10.30 - 11.00 uurInloop deelnemers
11.00 - 11.05 uurWelkom
11.05 - 11.45 uurIntroductie op NDE-compatibel werken met collectie-informatiesystemen
11.45 - 12.00 uurLancering Keuzehulp Collectie-informatieysteem en Vernieuwd Spoorboekje Digitalisering Erfgoedcollecties
12.00 - 12.30 uurWorkshop collectie-informatiesystemen door leveranciers en hun klanten & workshop Keuzehulp - 1e ronde
12.30 - 14.00 uurLunch en informatiemarkt leveranciers
14.00 - 14.30 uurWorkshop collectie-informatiesystemen door leveranciers en hun klanten & workshop Keuzehulp - 2e ronde
14.35 - 15.05 uurWorkshop collectie-informatiesystemen door leveranciers en hun klanten & workshop Keuzehulp - 3e ronde
15.15 - 15.45 uurVersnelling in 2023 en 2024
15.45 - 16.15 uurVooruitblik door NDE-werkgroep Implementatie en afsluiting
16.15 - 17.30 uurBorrel

Lees meer over deze dag of meld je direct aan via onderstaande knoppen. 


     

DAF Museum kiest voor Atlantis

In het DAF Museum valt men van de ene verbazing in de andere. De vindingrijkheid die DAF voertuigen kenmerkt, vanaf 1928 tot heden, zal ook de niet-deskundige bezoeker boeien. Een bezoek aan het DAF Museum betekent een rondgang door de tijd, langs het historische erfgoed van Doorne’s Automobiel Fabriek. Dit vanaf de oprichting van het bedrijf door de gebroeders Hub en Wim van Doorne tot en met de modernste vrachtwagens die in de DAF fabrieken van de band komen.


DAF Museum heeft gekozen voor Atlantis voor het beheren en online presenteren van de museale collectie. Tevens zullen zij alle NDE-compatibel onderdelen implementeren om volledig bruikbare informatie beschikbaar te stellen. Onlangs hebben zij ook het NDE Manifest ondertekent, dat lees je terug in het artikel. 

     
   

Agenda

Woensdag 8 en donderdag 9 november 2023

Museum Vakdagen


Vrijdag 17 november 2023

NDE Leveranciersdag

10:30 - 17:30, Het Ketelhuis Eindhoven

Lees hier meer en meld je aan

https://campaign-image.com/zohocampaigns/54875000031076395_zc_v93_1619794282404_lege_slide3.jpg
   

Volg ons via:

Je ontvangt deze email omdat je bent ingeschreven voor de Atlantis-nieuwsbrief. Wil je wijzigen hoe je deze mailing ontvangt? Je kunt Uitschrijven of Je voorkeuren aanpassen