Met het webinar willen we deze kracht onderzoeken en verschillende vraagstukken behandelen. Dankzij de expertise van twee gastsprekers, met ieder een eigen kijk op verhalen zullen we het onderwerp vanaf verschillende hoeken bekijken. Verzamelen, verifiëren, bewaren, publiceren en gebruiken.
 
   
https://campaign-image.com/zohocampaigns/133052000002589780_zc_v95_1599466344893_banner_b_3.jpg
   

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

  • Webinar: 'De kracht van verhalen'
  • Introductie op de onderwerpen
  • Maak vast kennis met de gastsprekers
  • Meedoen aan het webinar
  • Doelgroep

     

Uitnodiging: Webinar over de kracht van verhalen

Op donderdag 31 maart om 10:30 organiseren wij een webinar met als thema 'De kracht van verhalen'. Met dit webinar haken wij in op het actuele onderwerp storytelling en met name de toegevoegde waarde daarvan voor de ontsluiting van erfgoed. Met de hulp van twee gastsprekers belooft dit een zeer informatief webinar te worden. Het webinar duurt ongeveer 60 minuten en is met name interessant voor management, medewerkers en vrijwilligers van archieven, musea, bedrijven en andere erfgoedinstellingen. 


Meedoen aan dit webinar? Kies hieronder voor 'Aanmelden' om bij de registratiepagina te komen. Komt dit moment niet goed uit? Kies dan voor 'Later terugkijken'  zodat wij je na afloop de opgenomen sessie kunnen toesturen. Meedoen is gratis en vrijblijvend. 

     

Introductie op de onderwerpen

Het thema van dit webinar is 'De kracht van Verhalen'. Met het webinar willen we deze kracht onderzoeken en verschillende vraagstukken behandelen. Dankzij de expertise van twee gastsprekers, met ieder een eigen kijk op verhalen zullen we het onderwerp vanaf verschillende hoeken bekijken. Verzamelen, verifiëren, bewaren, publiceren en gebruiken. We hopen ook een stap verder te gaan; hoe worden deze verhalen duurzaam opgeslagen en hoe kunnen deze verhalen op een verantwoorde manier gebruikt worden door derden? 

     

Maak vast kennis met de gastsprekers

Marina van der Ploeg is werkzaam bij Collectie Overijssel en relatiebeheerder voor het platform MijnStadMijnDorp. Dit cultuurhistorisch platform heeft als doel dat de geschiedenis van Overijssel herkenbaar en toegankelijk is voor iedereen. Marina onderhoud de contacten met de verschillende deelnemers die aangesloten zijn bij dit platform. Ook ondersteunt zij nieuwe deelnemers en helpt ze op weg binnen het platform. Bekijk het platform hier: www.mijnstadmijndorp.nl


Joke Korteweg is de drijvende kracht achter Korteweg Maritiem Historisch Onderzoek. Joke heeft boeken en artikelen over uiteenlopende maritiem historische onderwerpen gepubliceerd. Behalve met onderzoeks- en schrijfwerk heeft Korteweg Maritiem Historisch Onderzoek ook ervaring met beeldresearch voor zowel maritiem-historische als algemeen historische boeken. Dit gebeurt in opdracht van wetenschappelijke of algemene instellingen, maritieme bedrijven of particulieren. Meer informatie over het werk van Joke: www.kortewegmaritiem.nl

     

Meedoen aan het webinar

Na je aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met een link naar de sessie. Vlak voor aanvang wordt een reminder gestuurd. Je kunt meekijken via je computer, laptop, tablet of smartphone. Er hoeft geen software geïnstalleerd te worden. Je komt zelf niet in beeld en bent niet te horen. Interacties zoals het stellen van vragen tijdens het webinar worden mogelijk gemaakt via een chatfunctie. 

     

Doelgroep

Deze sessie Is met name interessant voor management, medewerkers en vrijwilligers van archieven, musea, bedrijven en andere erfgoedinstellingen. We nodigen je dan ook van harte uit deze uitnodiging te delen met je collega's of collega-instellingen. 

   
     
https://campaign-image.com/zohocampaigns/54875000023473004_zc_v93_1619794282404_lege_slide3.jpg
   

Volg ons via:

Je ontvangt deze email omdat je bent ingeschreven voor de Atlantis-nieuwsbrief. Wil je wijzigen hoe je deze mailing ontvangt? Je kunt Uitschrijven of Je voorkeuren aanpassen