Eerder dit jaar koos Aviodrome voor Atlantis om bij te dragen aan deze doelstelling. Recent zijn onze werkzaamheden gestart. Naar verwachting wordt het na deze zomer mogelijk online deze veelzijdige en interessante collectie te doorzoeken. Atlantis nieuwsbrief juni 2021
 
   
https://campaign-image.com/zohocampaigns/133052000002589780_zc_v95_1599466344893_banner_b_3.jpg
   

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

  • Schrijf in voor het Atlantis Gebruikersoverleg
  • Luchtvaartmuseum Aviodrome kiest voor Atlantis
  • Atlantis Inruilweken
  • Hercertificering ISO 27001
  • Splitscreen functie in Atlantis

     

Schrijf in voor het Atlantis Gebruikersoverleg

Aanstaande woensdag 23 juni om 09:30 - 12:30 vind het Atlantis Gebruikersoverleg plaats. Dit overleg wordt digitaal gehouden en alle Atlantis gebruikers zijn hiervoor van harte uitgenodigd. Geef je aanmelding door via email aan atlantisgebruikers@deventit.nl of gebruik de knop onder dit bericht. Je ontvangt dan later een uitnodiging voor de digitale sessie. Graag benadrukken wij dat je ook van harte uitgenodigd bent als je pas sinds korte tijd gebruik maakt van Atlantis. Een greep uit de onderwerpen:


 - Hoofdthema: Linked Open Data met dank aan gastsprekers

 - Standaardisatie Archiefbeheer, Beeld & Geluid en Statistieken

 - Update over roadmap Atlantis

 - Gezamenlijke Escrow overeenkomst

     

Luchtvaartmuseum Aviodrome kiest voor Atlantis

Luchtvaartmuseum Aviodrome is het grootste Nederlandse museum voor lucht- en ruimtevaart. Sinds 2003 is Aviodrome gevestigd in Lelystad. Aviodrome bezit een zeer gevarieerde collectie gericht op de luchtvaart en archieven van organisaties gerelateerd aan luchtvaart. Stichting Collectie Aviodrome zorgt voor het beheer van de collectie met de doelstelling: Het beheer, de uitbreiding en de verbetering van de collectie vliegtuigen die het Nederlandse luchtvaarterfgoed vertegenwoordigt. Het stimuleren van het besef van de historie van de burgerluchtvaart in Nederland en de belangstelling hiervoor. Eerder dit jaar koos Aviodrome voor Atlantis om bij te dragen aan deze doelstelling. Recent zijn onze werkzaamheden gestart. Naar verwachting wordt het na deze zomer mogelijk online deze veelzijdige en interessante collectie te doorzoeken. 

     

Atlantis Inruilweken 

De Atlantis inruilweken zijn in volle gang! Tijdens de inruilweken maken wij het extra aantrekkelijk om je huidige collectiebeheersysteem of digitaal collectiebestand in te ruilen voor Atlantis. Vraag je tijdens de inruilweken een offerte aan voor Atlantis ter vervanging van je huidige systeem, ontvang je van ons een aanbod met een gratis* conversie. Dit betekent dat wij voorzien in de omzetting van de records en multimedia naar Atlantis. Vraag direct een offerte aan of vraag naar meer informatie over deze actie. 

*Actievoorwaarden van toepassing. De inruilweken-actie is geldig bij een offerteaanvraag tussen 05-05-2021 t/m 31-06-2021. 

     

Hercertificering ISO 27001 

In 2018 behaalde DEVENTit haar ISO 27001 certificering. Zo'n certificering is drie jaar geldig en dan volgt er een hercertificering. Bij zo'n hercertificering wordt een bedrijf kritisch onder de loep genomen door een externe auditor. Vorige maand was het zover. In drie dagen tijd heeft de externe auditor samen met ISO-verantwoordelijken binnen DEVENTit alle processen en rapportage op het gebied van informatieveiligheid doorgenomen. Tevens is er een controle geweest op het gebied van kwaliteitsmanagement, ISO 9001, waarvoor we vorig jaar gecertificeerd zijn. Met trots mogen we melden dat wij deze audits met succesvol resultaat hebben doorlopen. 

     

Splitscreenfunctie in Atlantis

Atlantis biedt allerlei slimme tools voor efficiënte data invoer. Ken je de Splitscreen functie al? Zowel in het zoekresultaatscherm als in het invoerscherm is deze functie standaard beschikbaar. Door deze functie in het zoekresultaatscherm te gebruiken, kun je snel tussen records wisselen en direct data invoeren, zonder het resultaatscherm te verlaten. En door deze functie te gebruiken in het invoerscherm, worden multimedia en invoervelden naast elkaar getoond. Hieronder een voorbeeld van deze functie, waarbij de knop waarmee deze functie geactiveerd wordt, geaccentueerd is.

https://campaign-image.com/zohocampaigns/54875000019708004_zc_v42_1623422370000_schermafbeelding_2021_06_11_om_16.38.48.png
   
https://campaign-image.com/zohocampaigns/54875000019708004_zc_v93_1619794282404_lege_slide3.jpg
   

Volg ons via:

Je ontvangt deze email omdat je bent ingeschreven voor de Atlantis-nieuwsbrief. Wil je wijzigen hoe je deze mailing ontvangt? Je kunt Uitschrijven of Je voorkeuren aanpassen