‘Van verstopt in het archief naar volledig digitaal beschikbaar’

De collecties van archief- en erfgoedinstellingen bevatten kennis van onschatbare historische waarde. Door deze collecties te digitaliseren en online aan te bieden, komt deze kennis beschikbaar voor iedereen die daar naar zoekt. Ongeacht afstanden, openingstijden of zelfs het uitbreken van een virus.

Neem een kijkje achter de schermen

In de maand oktober organiseren wij een informatieve sessie over het digitaliseren en online aanbieden van erfgoedcollecties. Door de expertise van twee bedrijven te combineren bieden we een sessie vol praktische onderwerpen die komen kijken bij dit vraagstuk. Wilt u weten hoe dit proces in zijn werk gaat? Schrijf gratis en vrijblijvend in voor deze informatie webinar.

Inschrijven

Er zijn twee momenten gekozen waarop deze sessie gegeven wordt. Via onderstaande knoppen kunt u een moment kiezen en inschrijven. Deze webinar duurt ongeveer 60 minuten.

Komen beide momenten niet goed uit? Klik hier om de informatie aan te vragen.

Transformatie van papier naar digitaal

Om te ondersteunen bij de onderwerpen over digitalisering is Karmac uitgenodigd te spreken. Karmac maakt informatie toegankelijlk. Voor nu én in de toekomst. Sinds 1974 voert Karmac complexe scanprocessen uit. Door deze jarenlange ervaring zijn zij uitgegroeid tot specialist op het gebied van digitalisering van erfgoed.

Online doorzoekbaar

DEVENTit zal het stokje overnemen er vertellen over het voorbereiden van gedigitaliseerde collecties op online presentatie en de rol van collectiebeheer-software in deze fase. Aspecten als Auteursrechten, beperkingen in openbaarheid en het beschrijven van gedigitaliseerde collecties worden behandeld.

Nieuwe kansen

Het online aanbieden van digitale collecties brengt nieuwe kansen met zich mee. De collecties zijn beter doorzoekbaar, volledig online toegankelijk en bereiken een groter publiek. Dankzij nieuwe technieken is het mogelijk om online beroep te doen op de historische kennis en inzet van het publiek. Ook deze actuele onderwerpen komen aan bod.

Hoe kan ik meedoen met deze webinar?

Na aanmelding verzenden wij een uitnodiging met een link naar ons video platform. U kunt virtueel aanschuiven via desktop, laptop, smartphone of tablet. Op het aangegeven moment start de sessie. De sessie is live en u krijgt de mogelijkheid om via de chatfunctie vragen te stellen. U hoeft zelf niet de webcam en/of microfoon in te schakelen.

Voor wie?

Deze sessie is geschikt voor personen en organisaties die zich bezig houden met archieven en erfgoed. Wij nodigen u dan ook van harte uit deze uitnodiging te delen met uw collega’s of collega-instellingen.

Met vriendelijke groet,
het DEVENTit team