Fijne feestdagen!

Namens het hele team van DEVENTit wensen wij u prettige feestdagen en gelukkig en gezond 2020. Deze nieuwsbrief kondigt de verlenging van onze eindejaarsactie aan en laat u kennis maken met een aantal van onze nieuwe klanten.

Eindejaarsactie verlengd

Vorige maand verstuurden wij u informatie over onze spetterende eindejaarsactie: Wij geven maar liefst 50% korting op de eenmalige licentiekosten van het Atlantis Crowdsourcing platform. Wegens succes verlengen wij de actie: Deze actie is geldig bij een offerte aanvraag vóór 31 januari 2020.

Hét platform om digitale collecties te laten beschrijven door het publiek

Het beschrijven van digitale collecties is een arbeidsintensief proces. Hiervoor worden veelal vrijwilligers ingezet. Wilt u in 2020 óók een beroep doen op vrijwilligers? Atlantis Crowdsourcing maakt het vinden en inzetten van vrijwilligers makkelijk. Dankzij ons platform zijn zij in staat om vanuit huis te helpen met beschrijven van collecties. Als organisatie krijgt u de mogelijkheid zelf projecten in te richten en aan te bieden aan het publiek.

Contact opnemen
Heeft u nog geen informatie of offerte aangevraagd? Gebruik onderstaande knoppen om met ons in contact te treden:

Terugblik 2019
Wij kijken terug naar een mooi jaar en bedanken onze klanten, partners en relaties voor de prettige samenwerkingen en contacten. Met trots belichten wij graag een aantal organisaties die dit jaar voor Atlantis hebben gekozen:

Literatuur Museum
Atlantis voor beheer, registratie en presentatie van de collecties

Het Literatuurmuseum maakt samen met het Kinderboekenmuseum deel uit van de Stichting Nederlands Literatuurmuseum en Literatuurarchief (Stichting NLL),voorheen Stichting Nederlands Letterkundig Museum en Documentatiecentrum. De stichting beheert de literaire schatkamer van Nederland. Vrijwel alle Nederlandse schrijvers en illustratoren zijn vertegenwoordigd met manuscripten, brieven, kinderboekenillustraties, geschilderde en getekende portretten, foto’s en vele andere unieke documenten en voorwerpen.

Vereniging Historisch Sneek

Aangesloten bij Atlantis omgeving van Gemeente Súdwest-Fryslân

De Vereniging Historisch Sneek e.o. (VHS) is officieel opgericht op 1 september 1998. De belangrijke activiteit van de VHS is het inventariseren, bijhouden en ontsluiten van historische gegevens over Sneek en omgeving. De Vereniging Historisch Sneek richt zich daarbij op een breed publiek. Zij organiseren onder meer lezingen, geven het verenigingsblad “De Waag” uit en beheren een website.

Nationaal Tinnen Figuren museum

Conversie van Adlib database naar Atlantis voor registratie van de museale collectie

Presentatie van de collectie vindt plaats op www.mijnstadmijndorp.nl. Het Nationaal Tinnen Figuren Museum heeft meer dan 120.000 tinnen figuren in alle vormen en maten. Behalve figuren van tin heeft het museum bijzondere figuren collecties van papier, composietmateriaal, kunststof, aluminium en staal. Er zijn Middeleeuwse pelgrimsinsignes, 18e -eeuwse speelgoedfiguren en 19e -eeuwse tinnen soldaatjes. De kern van de museumcollectie bestaat uit cultuurhistorische tinnen figuren. Los of gearrangeerd in diorama’s. Deze figuren nemen u mee door onze Europese-, nationale- en streekgeschiedenis.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Atlantis voor beheer, registratie en presentatie van de collecties

In het museum van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork wordt over het leven van slachtoffers en overlevenden van het kamp verteld. Persoonlijke verhalen in tentoonstellingen en films maken het verhaal van Kamp Westerbork toegankelijk. Filmbeelden uit 1944, een gedeeltelijk ingerichte barak, een uit de trein geworpen laatste afscheidsgroet, een grote maquette van het kamp, tekeningen van spelende kinderen geven een beeld en een gevoel van dit sprekende verleden.

Natuurmuseum Fryslân

Atlantis collectieportal voor de presentatie van de collecties uit het beheersysteem Adlib 

Hiervoor is een standaard koppeling gerealiseerd. De collectie van het museum bestaat uit ongeveer 330.000 voorwerpen die grotendeels veilig in het Kolleksje Sintrum Fryslân zijn opgeslagen. Nog geen tien procent van al de voorwerpen is in het museum te zien. De collectie is belangrijk als geheugen van de natuur in Fryslân en kan gebruikt worden voorwetenschappelijk onderzoek.

Erfgoed Noorderkempen

Atlantis voor de ontsluiting van verschillende erfgoed- en krantencollecties

Erfgoed Noorderkempen organiseert en coördineert acties rond het erfgoed in de elfsteden en gemeenten van haar werkingsgebied: Arendonk, Baarle-Hertog, Beerse, Hoogstraten, Kasterlee, Merksplas, Ravels, Rijkevorsel, Oud-Turnhout, Turnhout of Vosselaar. De Erfgoed Noorderkempen wil iedereen warm maken voor het rijkeverleden en het erfgoed in de Noorderkempen. Daarnaast ondersteunt ze alle enthousiaste erfgoedprofessionals en -vrijwilligers die zich dagelijks ontfermen over het Kempense erfgoed.

Streekarchivariaat Noardeast-Fryslân

Atlantis en nieuwe website voor het beheer en de presentatie van haar collecties

Deze collecties zijn geconverteerd uit de Ruurd database. Het streekarchief maakt deel uit van de DDFK-Gemeenten en werkt van daaruit voor de gemeenten Dongeradeel, Dantumadeel, Ferwerderadiel en Kollumerland en de gemeenten Ameland en Schiermonnikoog.  Het streekarchief beheert de archiefbewaarplaatsen van alle gemeenten. Het streekarchief beheert in Dokkum zo ca. 1300 meter aan archieven en boeken.

Carnegie Stichting Vredespaleis

Atlantis voor het beheren, registreren en ontsluiten van de (museale)collectie.

De bibliotheek van het Vredespaleis is gespecialiseerd in vakliteratuur over internationaal publiek- en privaatrecht, vergelijkend recht en jurisprudentie uit alle delen van de wereld. De bibliotheek is in de afgelopen eeuw uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze bibliotheken op haar vakgebied en wordt door juristen, wetenschappers en studenten uit de hele wereld geraadpleegd. De collectie bevat eveneens publicaties over internationale politiek, geschiedenis van de diplomatie en de vredesbeweging. Tot haar kostbaarste bezit behoren onder meer oude drukken van Erasmus en Grotius, bekende denkers uit de 16e en 17e eeuw die aan de wieg stonden van het vredesdenken en de ontwikkeling van het internationaal recht.

Gemeente Londerzeel & Stad Halle

Deelnemer van de archiefbeheermodule GIAS van Provincie Oost-Vlaanderen

Via GIAS kunt u processen automatiseren en kan de archiefwerking steeds efficiënter verlopen. GIAS brengt structuur aan in de gearchiveerde informatie van het gemeentebestuur. In de publieksomgeving is de informatie ook beschikbaar voor het publiek en de organisatie. GIAS is een poortwachter voor alle informatie en beheert zowel digitale als analoge informatie. Daarnaast kan GIAS ook informatie uit diverse toepassingen archiveren en voor lange termijn bewaren.

Gemeente Lingewaard 

Atlantis voor beheer en beschikbaar stellen van records  
Atlantis als RMA (Records Management Applicatie) conform geldende regelgeving, dat aansluiting biedt op de binnengemeentelijke gegevensarchitectuur. Atlantis wordt ingezet om het digitaal werken omtrent archief- en beeldmateriaal te vergemakkelijken

Gemeente Gennep 

Atlantis voor beheer en beschikbaar stellen van o.a. archief- en beeldmateriaal
Collectiebeheersysteem met ondersteuning voor beheer en ontsluiting van onder andere de volgende collectiesoorten: archief, bibliotheek, kranten, kaarten, foto’s, tekeningen en overige beelden, museale objecten en audiovisueel materiaal.

Nederlandse Genealogie Vereniging

Atlantis Nadere Toegangen voor de registratie en presentatie van genealogische collecties

De NGV, de grootste vereniging in Nederland gericht op familiegeschiedenis, telt circa 7.000 leden. Leden die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van hun familie, leden die enthousiast kunnen verhalen over grootse of juist minderbekende daden van eerdere generaties. Het zijn mensen die inventief kunnen omgaan met de informatie die beschikbaar is en geduldig zoeken in de archieven tot ze weer een nieuwe aanwijzing gevonden hebben. Ambassadeurs van familiegeschiedenis die ervoor zorgen dat familieverhalen niet verloren gaan.De NGV is een vereniging waarvan de leden actief zijn op het gebied van de genealogie of familiekunde en de heraldiek, van beginners tot professionals. De NGV houdt zich bezig met activiteiten voor haar leden, het stimuleren van onderzoek, het organiseren van lezingen en cursussen.

Met vriendelijke groet,
het DEVENTit team