Atlantis Crowdsourcing is dé oplossing om digitale collecties op een eenvoudige en efficiënte wijze te laten voorzien van beschrijvingen door het publiek.

Vrijwilligers inzetten voor het beschrijven van digitale collecties
Als digitale collecties niet voorzien zijn van metadata, zijn deze niet doorzoekbaar voor beheerders en het publiek. Het beschrijven van digitale collecties kan een arbeidsintensief proces zijn. Hiervoor worden vaak vrijwilligers ingezet. Atlantis Crowdsourcing maakt het vinden en inzetten van vrijwilligers eenvoudig.

Atlantis Crowdsourcing
Het Atlantis Crowdsourcing platform stelt organisaties in staat via één geïntegreerde omgeving projecten beschikbaar te stellen aan het publiek. De beschikbaar gestelde projecten kunnen effectief gecontroleerd en begeleid worden. Toegang tot deze omgeving gebeurt via de vertrouwde online omgeving van de organisatie. De scans worden op een overzichtelijke wijze met vooraf bepaalde invoervelden aangeboden. De door de vrijwilliger ingevoerde informatie komt na (eventueel automatische) goedkeuring direct beschikbaar voor ontsluiting.

Voor iedereen beschikbaar
Ook organisaties die geen gebruik maken van Atlantis voor beheer van haar collecties kunnen Atlantis Crowdsourcing gebruiken. Er wordt dan een koppeling (bijv. OAI-PMH) gerealiseerd tussen het desbetreffende collectiebeheerssysteem en Atlantis Crowdsourcing. Daarnaast kan er gewerkt worden met Export/import. Het crowdsourcing platform waarop de vrijwilligers collecties kunnen beschrijven wordt binnen de website van de eigen organisatie aangeboden. Hiervoor realiseert DEVENTit een webomgeving in de huisstijl van de organisatie, welke door de organisatie binnen haar website opgenomen kan worden.

Inzetbaar voor verschillende projecten
Atlantis Crowdsourcing stelt organisaties in staat zelf projecten aan te maken. Hierbij kunnen een aantal zaken naar wens per project aangepast worden zoals: invoerinstructies, instructies voor de controleurs, eenmalig of meermaals invoeren en de toegewezen projectleider. Met de uitbreiding Schermbouwer is de organisatie in staat zelfstandig invoerformulieren samen te stellen. Ook is het mogelijk om meerdere crowdsourcing projecten tegelijkertijd aan te bieden. Het platform kent een eenmalige aanschafprijs ongeacht het aantal projecten of scans. Dit maakt deze oplossing zeer kostenefficiënt.

Meer informatie?

Mogen wij u informeren over Atlantis Crowdsourcing? Neem contact met ons op en vraag een vrijblijvende oriëntatiesessie of digitaal informatie pakket aan!