Op vrijdag 25 november om 10:30 organiseren wij een webinar met als thema 'Atlantis voor musea'. In de afgelopen jaren is het aantal musea dat Atlantis toepast voor collectiebeheer en online presentatie van collecties fors toegenomen. Met dit webinar zoomen we in op Atlantis met de specifieke toepassing voor musea. Uitnodiging: Webinar Atlantis voor musea
 
   
https://campaign-image.com/zohocampaigns/133052000002589780_zc_v95_1599466344893_banner_b_3.jpg
   

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

  • Uitnodiging: Webinar Atlantis voor musea
  • Maak vast kennis met de gastsprekers
  • Meedoen aan het webinar
  • Webinar delen

     

Uitnodiging: Webinar Atlantis voor musea

Op vrijdag 25 november om 10:30 organiseren wij een webinar met als thema 'Atlantis voor musea'. 


In de afgelopen jaren is het aantal musea dat Atlantis toepast voor collectiebeheer en online presentatie van collecties fors toegenomen. Met dit webinar zoomen we in op Atlantis met de specifieke toepassing voor musea. Hier zullen we vertellen hoe Atlantis door musea toepast wordt en komen twee projecten in de schijnwerpers waar Atlantis geimplementeerd is. Met de hulp van twee gastsprekers belooft dit een zeer informatief webinar te worden.


Het webinar duurt maximaal 60 minuten en is met name interessant voor management, medewerkers en vrijwilligers van musea en organisaties die een museale collectie hebben. Het webinar is ook nuttig voor afgevaardigden van andere archief- en erfgoedgerelateerde organisaties.


Kies hieronder voor 'Aanmelden' om bij de registratiepagina te komen. Komt dit moment niet goed uit? Kies dan voor 'Later terugkijken'  zodat wij je na afloop de opgenomen sessie kunnen toesturen

Werken de knoppen niet? Stuur je aanmelding dan via email naar: ldiermen@deventit.nl

     

Maak vast kennis met de gastsprekers

Lizanne Gille is werkzaam bij het Spoorwegmuseum als projectleider Registratiefabriek. Spoorwegmuseum beheert het erfgoed van spoorwegen in Nederland. Binnen de registratiefabriek wordt de kerncollectie geregistreerd, gedigitaliseerd en online ontsloten. Lizanne zal vertellen over haar ervaringen met de overstap naar Atlantis. 


Mirjam Pragt is Directeur van Museumfederatie Fryslan. Museumfederatie Fryslân is een provinciale organisatie die de musea in Friesland ondersteunt. Zij staan voor het toegankelijk maken en behouden van het cultureel erfgoed in Friesland. Mirjam zal vertellen over de rol die zij vervullen voor musea als het gaat om collectieregistratie en ontsluiting voglens de richtlijnen van Netwerk Digitaal Erfgoed. Zo wordt via de stichting Erfgoed & Publiek de musea uit de provincie een gezamenlijk platform geboden waarbij collectiebeheer, verrijken en publiceren van de collectie geregeld is. 

     

Meedoen aan het webinar

Na je aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met een link naar de sessie. Vlak voor aanvang wordt een reminder gestuurd. Je kunt meekijken via je computer, laptop, tablet of smartphone. Er hoeft geen software geïnstalleerd te worden. Je komt zelf niet in beeld en bent niet te horen. Interacties zoals het stellen van vragen tijdens het webinar worden mogelijk gemaakt via een chatfunctie. 

     

Webinar delen

Wil je dit webinar doorsturen? Gebruik dan onderstaande knoppen om het webinar te delen via email of WhatsApp. 
     
   
https://campaign-image.com/zohocampaigns/54875000026803004_zc_v93_1619794282404_lege_slide3.jpg
   

Volg ons via:

Je ontvangt deze email omdat je bent ingeschreven voor de Atlantis-nieuwsbrief. Wil je wijzigen hoe je deze mailing ontvangt? Je kunt Uitschrijven of Je voorkeuren aanpassen