Afgelopen woensdag 25 augustus is de website www.erfgoedenschede.nl gelanceerd. De website ontsluit op een aantrekkelijke manier alle cultureel erfgoedinformatie van de gemeente Enschede, de Stichting Historische Sociëteit Enschede – Lonneker en de Oudheidkamer Twente. Het gaat om een breed palet van onderwerpen van archieven, monumenten, archeologie en immaterieel erfgoed. Erfgoedwebsite Gemeente Enschede gelanceerd
 
   
https://campaign-image.com/zohocampaigns/133052000002589780_zc_v95_1599466344893_banner_b_3.jpg
   

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

  • Erfgoedwebsite Gemeente Enschede gelanceerd
  • Online verdiepingscursus
  • Importeren van excel / csv bestanden

     

Erfgoedwebsite Gemeente Enschede gelanceerd

Afgelopen woensdag 25 augustus is de website www.erfgoedenschede.nl gelanceerd. De website ontsluit op een aantrekkelijke manier alle cultureel erfgoedinformatie van de gemeente Enschede, de Stichting Historische Sociëteit Enschede – Lonneker en de Oudheidkamer Twente. Het gaat om een breed palet van onderwerpen van archieven, monumenten, archeologie en immaterieel erfgoed. Op de erfgoed website vind je de historische archieven en collecties van de stad, omringende dorpen en haar platteland. Mensen kunnen de verhalen van de canon van Enschede lezen. En monumenten en archeologische belevingsplekken bekijken. Ook wordt het immaterieel erfgoed van levende tradities, gebruiken en ambachten op de website zichtbaar. Erfgoed Enschede gaat over de geschiedenis van stad en land en verbindt heden met verleden. De kennis van de bezoekers is hierbij een belangrijke schakel. Zo wordt onder andere gebruik gemaakt van de Atlantis Verhalen module zodat bezoekers kennis kunnen delen in de vorm van verhalen en foto's. 


DEVENTit heeft de benodigde Atlantis onderdelen geinstalleerd, het ontwerp geleverd en de realisatie van de website verzorgd. 

     

Online verdiepingscursus volgen

Op woensdag 22 september wordt een online verdiepingscursus gegeven. Deze verdiepingscursus is bedoelt voor gebruikers die efficiënter met Atlantis willen werken en meer functies van het systeem willen leren. De training gaat in op generieke onderdelen van Atlantis en is daarmee interessant voor gebruikers van verschillende modules. Deze training wordt tegen een verscherpt tarief aangeboden. Je volgt de training achter je eigen computer waar het jou het beste uitkomt. De training start om 09:30 en duurt tot uiterlijk 12:30. Bekijk deze training via onderstaande knop. 

     

Importeren van Excel / CSV bestanden

Atlantis biedt allerlei handige tools om doeltreffend met het systeem te werken en om in bulk gegevens toe te voegen. Zo bevat Atlantis standaard de mogelijkheid om zelfstandig excel/csv bestanden te importeren en om te zetten naar records. Deze functie heet Importmapping en is te vinden onder Medewerker / Import / Importmapping. De tool is te gebruiken voor excel of csv bestanden waarin objecten worden beschreven.  Door dit bestand te uploaden in het scherm importmapping, herkent de tool de beschrijvingsvelden en presenteert je de beschikbare velden in Atlantis. Door te nummeren kun je de velden uit het bestand matchen met de beschikbare velden. Als alle velden gemapt zijn, kies je voor 'maak import template' en vervolgens 'importeren'. Het complete bestand wordt nu omgezet naar records in Atlantis, waarbij de juiste velden ingevuld zijn met waarden uit het bestand. Wil je meer weten over deze functie? Laat het ons weten of gebruik de Help knop in Atlantis. 

https://campaign-image.com/zohocampaigns/54875000020997004_zc_v20_1630076299059_schermafbeelding_2021_08_27_om_16.24.10.png
   
https://campaign-image.com/zohocampaigns/54875000020997004_zc_v93_1619794282404_lege_slide3.jpg
   

Volg ons via:

Je ontvangt deze email omdat je bent ingeschreven voor de Atlantis-nieuwsbrief. Wil je wijzigen hoe je deze mailing ontvangt? Je kunt Uitschrijven of Je voorkeuren aanpassen