23 mei 2017

Veilige toegang tot uw Atlantis-omgevingen

Beveiliging van websites en webapplicaties wordt steeds belangrijker. Dagelijks is te lezen over datalekken, hacks of andere inbraken via het Internet. Voor een veilige omgeving zijn firewalls, sterke wachtwoorden en een beveiligde verbinding tussen de webtoegang en de bezoekers nodig.

Voor dit laatste heeft Atlantis een SSL-optie beschikbaar. Hiermee kan uw Atlantis beheer-, publieks- en portaalomgeving veilig communiceren met uw bezoekers. De URL’s naar uw Atlantis-omgevingen gaan dan van http:// naar https://.

Naast veilige communicatie met uw bezoekers heeft een SSL-toegang nog een extra voordeel. Zoekmachines als Google gaan meer en meer webomgevingen met een SSL-toegang beter beoordelen. Daarmee telt dit zwaarder mee in de rangorde van zoekresultaten. Ook geven browsers steeds opvallender aan of de toegang tot een webomgeving veilig of onveilig is.

De overheid merkt het belang van veilige webtoegangen als prioriteit aan. Per eind 2017 dienen alle overheidssites dit verplicht aan te bieden.

Kortom, laat uw Atlantis-omgevingen voorzien van veilige webtoegangen voor uw bezoekers en medewerkers. Neem contact op met Herre-Jan Veenema voor een vrijblijvende offerte.

About the Author

Contact opnemen
Back to Top