16 december 2016

Stadsarchief Roeselare kiest voor Atlantis mét E-Depot

Het Stadsarchief Roeselare heeft gekozen voor het Atlantis-pakket van DEVENTit voor o.a. het archief- en depotbeheer. Ook zullen met Atlantis de Nadere Toegangen en de Beeldcollecties beheerd gaan worden.

Daarnaast is een praktijktraject gestart met de E-Depot omgeving van Data Matters. De generieke E-Depot dienst van Atlantis biedt naar deze E-Depot omgeving een transparante koppeling aan voor alle modulen en collecties die via Atlantis worden beheerd of met Atlantis zijn gekoppeld.

“DEVENTit onderscheidde zich van de andere kandidaten omwille van het feit, dat Atlantis in veel meer functionaliteiten voorziet dan die de andere oplossingen te bieden hebben. Deze extra functionaliteiten laten ons toe om op een veel efficiëntere manier onze taken uit te voeren en het hoofd te bieden aan de uitdagingen die het Stadsarchief kent inzake archief- en depotbeheer”, zegt Willy Vallaey, archivaris en records manager van de Stad Roeselare over de keuze voor Atlantis.

logo_stad_roeselare

“Met deze uitverkiezing zijn wij uitermate content”, aldus Peter van Diermen, directeur van DEVENTit. “De stad en het Stadsarchief willen grote stappen maken in het beheren en beschikbaar stellen van hun erfgoed en wij willen hen hierin graag faciliteren.”

Wilt u ook uw archief- en depotbeheer op orde hebben en/of de stap gaan maken naar het in gebruik nemen van een E-Depot? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Herre-Jan Veenema. Hij zal uw vragen graag beantwoorden. Een vrijblijvende demonstratie bij u op locatie behoort ook tot de mogelijkheden!

Beleef het erfgoed

About the Author

Contact opnemen
Back to Top