7 november 2017

Nieuwe erfgoedwebsite voor streekarchief Heerde, Epe en Hattem

Het streekarchief Heerde, Epe en Hattem beheren documenten over de historie van Noord-Oost Veluwe. De vernieuwde erfgoedwebsite draagt bij aan gebruikersgemak voor zowel de medewerkers van het streekarchief als de gebruikers van de website: www.streekarchiefepe.nl

Responsive
De website is ‘Responsive’. Dit zorgt ervoor dat de website zich aanpast aan de formaten van alle schermen. Zo functioneert de website voor alle apparaten zoals pc, laptop, tablet en smartphones.

Ontwerp
Het grafisch ontwerp is gemaakt door professionele vormgevers, de website wordt in alle gangbare browsers goed getoond. Daarnaast voldoet de website aan de webrichtlijnen van de overheid.

Beheer en gebruik
De medewerkers van het streekarchief kunnen zelf veel doen aan het beheer van de website.De collecties van het streekarchief zijn doorzoekbaar via de Atlantis responsive publieksomgeving. Op de schermen van Atlantis blijven de kop- en voetregel van de voorpagina zichtbaar. Het content management systeem van de website is WordPress. Dit maakt het mogelijk dat er eenvoudig iets toegevoegd of gewijzigd kan worden op de website. WordPress is gebruiksvriendelijk en kan gemakkelijk worden uitgebreid. Geschikt voor zowel beginnende als ervaren gebruikers.

De medewerkers van het streekarchief zijn erg blij met deze nieuwe website en hoe deze tot stand is gekomen. ‘De samenwerking met DEVENTit is vruchtbaar en prettig. Er is goed naar ons geluisterd’ zegt Gerrit Kouwenhove, streekarchivaris bij het Streekarchief Heerde, Epe en Hattem.

Erfgoedwebsite
‘We zijn erg trots op het resultaat’ zegt Peter van Diermen, directeur van DEVENTit ‘Een integratie van Atlantis en het streekarchief in één erfgoedwebsite’. Doordat het streekarchief onderhoud heeft afgesloten op deze erfgoedwebsite zijn ze gegarandeerd van upgrades naar nieuwe versies van webbrowsers. Dus onverwachte kosten zijn hiermee uitgesloten.

Geïnteresseerd?
Wilt u ook een moderne Atlantis Erfgoedwebsite? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Herre-Jan Veenema voor nadere informatie of een vrijblijvende demonstratie.

 

 

 

About the Author

Contact opnemen
Back to Top