10 juli 2017

Nederlandse handelsmissie Italië 2017

DEVENTit had de eer deel uit te maken van de Nederlandse handelsmissie naar Italië. Deze handelsmissie vond plaats in het kielzog van het staatsbezoek van ons koninklijk paar. DEVENTit maakte deel uit van de sector “Cultureel Erfgoed”.

De missie deed Rome en Milaan aan, waar toonaangevende organisaties op het gebied van cultureel erfgoed werden bezocht. Er werden rondleidingen en presentaties verzorgd, waardoor kennis kon worden genomen van hoe deze Italiaanse organisaties omgaan met het digitaliseren en beschikbaarstellen van hun collecties.

In Milaan werden ook matchmaking gesprekken gevoerd; dit zijn 1 op 1 gesprekken met partijen die interessant worden geacht voor DEVENTit, of die in DEVENTit een interessante partij zien.

De matches zijn door het Ministerie van Buitenlandse Zaken vooraf gemaakt op basis van profielen en doelstellingen die bedrijven hebben t.a.v. de Italiaanse markt.

De doelstelling van DEVENTit was om geschikte partners te vinden om het pakket Atlantis op de Italiaanse markt te vertegenwoordigen met verkoop, implementatie, training en support.

Bij de gesprekken werden potentieel geschikte kandidaten geïdentificeerd. Deze contacten worden in de komende tijd nader uitgediept.

In het prachtige Palazo Reale in Milaan, een voormalig koninklijk paleis, vond in een zeer sfeervolle zaal het “Trade Diner” plaats, in aanwezigheid van ministers Ploumen en Koenders en het koninklijk paar.

Op de laatste dag van de missie werden de deelnemers van de handelsmissie voorgesteld aan de Koning en Koningin. Voor iedere ondernemer nam ons Koningspaar even de tijd voor een korte introductie. Het koninklijk paar toonde zich oprecht geïnteresseerd en stelde vragen om meer te weten te komen.

Ook wij kregen de eer om even een gesprek te voeren met koning Willem-Alexander en koningin Maxima, hetgeen een diepe indruk bij ons achter liet.

Wij kunnen terugzien op een mooie en nuttige handelsmissie. Bestaande zakelijke relaties werden verdiept en nieuwe relaties gelegd. Wellicht is dit een start voor Atlantis in Italië!

Er is geen land ter wereld waar zoveel cultureel erfgoed is als in Italië. Qua digitalisering, beheer en beschikbaarstelling heeft het echter een achterstand goed te maken; hierbij kan Atlantis o.i. een goede rol vervullen.

Onze dank gaat uit naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse Ambassade in Italië die dit mogelijk hebben gemaakt.

About the Author

Contact opnemen
Back to Top