22 februari 2016

Inspiratiedag erfgoed en toerisme

Op 3 maart 2016 organiseert Xplore Bruges van de stad Brugge in België een inspiratiedag over erfgoed en toerisme.

xoplorebruges.4.Xplore Bruges wil de enorme rijkdom aan gedigitaliseerd Brugs erfgoed toegankelijk maken voor een groot publiek. En dit met een platform als uitvalsbasis voor uiteenlopende toepassingen: van apps tot touchtafels en responsive webtoepassingen. Een jaar na de lancering is de tijd rijp voor een stand van zaken en een situering binnen het Vlaamse digitale landschap.

Het pakket Atlantis van DEVENTit vervult hierin een centrale rol. De bronnen van de verschillende organisaties worden in Atlantis verzameld en vormen daarmee het centrale platform. Van daaruit worden tal van toepassingen bediend. De responsive publieksomgeving van Atlantis wordt ingezet als centraal informatieportaal waarmee alle aangesloten bronnen afzonderlijk en integraal aangeboden worden.

Vanuit het Atlantis portaal wordt o.a. een mobiele app gevoed. Deze app is ontwikkeld door 7scenes. Daarmee worden bezoekers aan Brugge op alle mogelijke manieren gefaciliteerd en ondersteund. Via PC’s/Laptops, tablets en telefoons is het Brugse erfgoed voor het internationale toerisme beschikbaar.

Voor de hosting van dit platform wordt gebruik gemaakt van de hosting omgeving van DEVENTit.

U kunt zich nog tot 26 februari inschrijven. Download het volledige programma met info over de presentaties en sprekers via deze pdf. Meer info: http://inspiratiedag.xplorebruges.be/

Beleef het erfgoed

About the Author

Contact opnemen
Back to Top