Maandag 12 juni staan wij met onze stand op de Archiefdag 2023 bij Beeld&Geluid in Hilversum. Het thema dit jaar is "Het Geheugen van de Toekomst". Met een uitnodigend en gevarieerd programma gaan we een interessante dag tegemoet. Naast dat er ruimte is om te netwerken, worden er diverse workshops en rondleidingen gegeven die allemaal in het teken staan van het thema van dit jaar. Bezoek onze stand tijdens de Archiefdag op 12 juni in Hilversum
 
   
https://campaign-image.com/zohocampaigns/133052000002589780_zc_v95_1599466344893_banner_b_3.jpg
   
     

Bezoek onze stand tijdens de Archiefdag op 12 juni in Hilversum

Maandag 12 juni staan wij met onze stand op de Archiefdag 2023 bij Beeld&Geluid in Hilversum. Het thema dit jaar is "Het Geheugen van de Toekomst". Met een uitnodigend en gevarieerd programma gaan we een interessante dag tegemoet. Naast dat er ruimte is om te netwerken, worden er diverse workshops en rondleidingen gegeven die allemaal in het teken staan van het thema van dit jaar. Bij onze stand kom je meer te weten over Atlantis als archief- en collectiebeheerssyteem. Zo geven we diverse demonstraties met betrekking tot het beheren en online presenteren van erfgoedcollecties. Lees meer over de Archiefdag via onderstaande link. Kun je er niet bij zijn maar wil je toch meer weten over ons? Plan dan direct een online demo in op een moment dat je past. 

     

[Save the date] Webinar op 27 juni om 14:30

Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen op een nieuw webinar. Dit webinar zal plaatsvinden op woensdag 27 juni om 14:30 en zal maximaal 60 minuten in beslag nemen. Met dit webinar gaan we het hebben over het upgraden van je huidige collectiebeheersysteem, het overstappen naar een ander collectiebeheersysteem en de realisatie van een collectieplatform. Alles met de focus op Linked Open Data.


In de loop van volgende week zal de definitieve uitnodiging volgen. Wil je nu al inschrijven? Gebruik dan onderstaande knop om je inschrijving door te geven via email. Wil je daar bij aangeven of je het webinar live gaat volgen, of dat je deze op een later moment zal terugkijken? 


     

Nieuwe website voor Kamp Westerbork

Dagelijks werd er nog veel gebeld en gemaild naar Kamp Westerbork met vragen over personen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je kunt je voorstellen dat dat veel tijd vergt. Zo'n drie jaar geleden hebben zij het traject gestart en heeft Kamp Westerbork ervoor gekozen om te gaan werken met Atlantis. Het team heeft uiteindelijk gekozen voor een focus op "Gericht informatie verwerven". Door deze keuze kunnen bezoekers heel gericht zoeken naar de informatie waar zij graag toegang tot willen hebben. Het sluit zo perfect aan op de doelstellingen van de organisatie. 


Herrineringscentrum Kamp Westerbork is nu het traject gestart om de website te vernieuwen. In een nieuwsitem van Netwerk Digitaal Erfgoed lees je hier meer over. In de nieuwe website worden persoonsgegevens, de museumcollectie en uiteindelijk de bibliotheek met elkaar verbonden waardoor de bezoekers van de site gemakkelijk kunnen zoeken en waardoor alles met elkaar gelinkt staat. Deze website maakt gebruikt van de API's van Atlantis informatie op te halen. 

     

Nieuw gezicht bij DEVENTit

Ons verkoopteam is uitgebreid met een nieuwe collega. Wij verwelkomen Carlijn Jansen als binnendienst verkoop medewerker. Zij zal zich zelf even aan u voorstellen.

"Mijn naam is Carlijn Jansen, ik ben 25 jaar en sinds kort werkzaam bij DEVENTit. Via MBO Marketing en Communicatie, doorgestudeerd aan de AD Event Management en vervolgens in 2021 afgestudeerd HBO Communicatie. Bij DEVENTit heb ik de kans gekregen om het verkoopteam aan te vullen. Mijn focus zal vooral liggen op de marketing en communicatie. Daarbij ondersteun ik Herre Jan en Laurens bij de verkoop- en relatiebeheeractiviteiten. Ik hoop die onmisbare schakel te worden en uiteraard veel te leren en zowel mijzelf als de organisatie te verbeteren. Benader mij gerust via LinkedIn om even kennis te maken of om te kijken of we wat voor elkaar kunnen betekenen." 
     

Terugblik Atlantis Gebruikersoverleg   

Begin mei heeft er een Atlantis gebruikersoverleg plaats gevonden. Hierin zijn alle belangrijk updates doorgenomen en was er ruimte voor het stellen van vragen. Wij hebben sinds het vorige gebruikersoverleg een jaar eerder wederom weer een flink aantal nieuwe klanten mogen verwelkomen, die tijdens deze sessie zijn voorgesteld. Tijdens dit overleg hebben we ingezoomd op onder andere roadmap, licentiemodellenoverizcht, Atlantis 7, update over de planning en werden er ervaringen gedeeld. 


Atlantis gebruikers maken gebruik van een besloten groep op Pleio voor onderlinge informatieuitwisseling. Op deze omgeving wordt binnenkort het verslag van deze sessie geplaatst. 

     

Standaardfunctie uitgelicht: Formulier zoeken

Bij het zoeken in Atlantis zijn verschillende zoekmogelijkheden gepresenteerd. Met het formulier zoeken kan specifiek op een resultaat in een bepaald veld gezocht worden. Per module is bepaald welke velden standaard doorzoekbaar zijn. Toch liever andere zoekvelden gebruiken? Deze zijn naar de wens van de organisatie aan te passen in de Configuratie Cockpit of zet je verzoek in Jira. 
     
   

Agenda


Dinsdag 27 juni 2023 14:30 - 15:30

Webinar upgraden met Linked Open Data - inschrijven


Woensdag 5 juli 2023 van 09:30 - 12:30 

Groepsopleiding - meer info & inschrijven

https://campaign-image.com/zohocampaigns/54875000029285010_zc_v93_1619794282404_lege_slide3.jpg
   

Volg ons via:

Je ontvangt deze email omdat je bent ingeschreven voor de Atlantis-nieuwsbrief. Wil je wijzigen hoe je deze mailing ontvangt? Je kunt Uitschrijven of Je voorkeuren aanpassen