Barcodescanning is opgenomen in het dienstenpakket van Atlantis en kan dankzij configuratiemogelijkheden zeer veelzijdig ingezet worden. Door barcodes te gebruiken wordt het afhandelen van aanvragen of verplaatsen van objecten zeer eenvoudig. Daarnaast zijn er tal van andere toepassingen te bedenken. Barcodescanning in Atlantis
 
   
https://campaign-image.com/zohocampaigns/133052000002589780_zc_v95_1599466344893_banner_b_3.jpg
   

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

  • Barcodescanning in Atlantis
  • Project uitgelicht: Ramtorenschip De Buffel
  • Nieuwe website voor PeelenMaasNet
  • Atlantis Gebruikersoverleg op 1 juni 2022

     

Barcodescanning in Atlantis

Door barcodes te gebruiken wordt het afhandelen van aanvragen of verplaatsen van objecten zeer eenvoudig. Daarnaast zijn er tal van andere toepassingen te bedenken. Barcodescanning is opgenomen in het dienstenpakket van Atlantis en kan dankzij configuratiemogelijkheden zeer veelzijdig ingezet worden. Ook genereert Atlantis de barcodes of QR codes via een rapport of labelfunctie.  Deze dienst is te koppelen met iedere barcode- of handscanner. Bij een aanvraag voor deze dienst bekijken wij samen met de organisatie de wensen en verzorgen we de configuratie hiervan. 


Wil je aan de slag met Barcodescanning? We bieden tot en met 31 augustus een introductiekorting van 30% op de inrichting. Dit is geldig voor zowel bestaande als nieuwe gebruikers van Atlantis. 

     

Project uitgelicht: Ramtorenschip De Buffel

In deze rubriek van onze nieuwsbrief besteden we aandacht aan een project waar we mee bezig zijn of recent afgerond hebben. Deze keer: Ramtorenschip De Buffel. Dit museumschip is een uniek stuk maritiem cultureel varend erfgoed. Nadat het in 1868 gebouwde schip dienst had gedaan als ramtorenschip voor de Nederlandse Marine is het na 28 jaar verbouwd en in gebruik genomen als logement- en opleidingsschip voor marinepersoneel in Hellevoetsluis. Aan boord laat een expositie de ruim 150-jarige geschiedenis van het schip zien. De unieke maritieme waarde is terug te vinden in de tot de verbeelding sprekende aankleding van het schip. Met haar karakteristieke inrichting en de bijzondere collectie met herkenbare nautische objecten is het niet moeilijk om je terug te wanen in de Marine-tijd van Hellevoetsluis.


Het museumschip heeft gekozen voor Atlantis met de module Museum voor de registratie van de veelzijdige collectie. Eerder dit jaar is dit opgeleverd en nu is het team druk bezig om de objecten toe te voegen aan Atlantis. 

     

Nieuwe website voor PeelenMaasNet

Afgelopen donderdag 12 mei is de volledig nieuwe website voor Stichting PeelenMaasNet live gegaan. Deze website is in de basis opgezet door DEVENTit en ingevuld en afgemaakt met de inzet van de vrijwilligers van de stichting. Als beheeromgeving wordt Atlantis gebruikt. De deelnemende partijen beheren ieder via Atlantis ieder de eigen collectie. Alle data uit het vorige systeem is succesvol geconverteerd. 

     

Atlantis Gebruikersoverleg op 1 juni 2022

De Atlantis Gebruikersgroep komt tweemaal per jaar bij elkaar om te praten over Atlantis en actuele onderwerpen in de erfgoedsector. Het eerstvolgende overleg staat gepland op woensdag 1 juni aanstaande. Dit keer is gekozen voor een hybride sessie. Dat betekent dat het een fysieke bijeenkomst is waarbij ook digitaal aangesloten kan worden. Het gebruikersoverleg vindt plaats in het Raadhuis Ede. Inloop vanaf 09:30, de sessie start om 10:00 en wordt rond 12:30 afgerond met een lunch. 


Atlantis Gebruikers hebben een uitnodiging ontvangen. Deze toch gemist? Gebruik onderstaande knoppen om meer informatie op te vragen of om direct in te schrijven via email. Geef bij het inschrijven aan of je fysiek of digitaal meedoet. 


     
   
https://campaign-image.com/zohocampaigns/54875000024220004_zc_v93_1619794282404_lege_slide3.jpg
   

Volg ons via:

Je ontvangt deze email omdat je bent ingeschreven voor de Atlantis-nieuwsbrief. Wil je wijzigen hoe je deze mailing ontvangt? Je kunt Uitschrijven of Je voorkeuren aanpassen