Platform WO2 Overijssel, Collectie Overijssel en Overijsselacedemie hebben afgelopen zomer een route-app gelanceerd. Met deze app stel je zelf een route samen om de tweede wereldoorlog in de provincie te ontdekken. Deze app is gekoppeld met Atlantis en haalt via deze koppeling relevante multimedia en locatiegegevens op. Ontdek de tweede wereldoorlog in Overijssel
 
   
https://campaign-image.com/zohocampaigns/133052000002589780_zc_v95_1599466344893_banner_b_3.jpg
   

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

  • Ontdek de tweede wereldoorlog in Overijsel
  • Datasets uit Atlantis aanbieden aan Datasetregister
  • Tussenresultaat-pagina publieksomgeving
  • Staat jouw artikel of laatste nieuws in onze nieuwsbrief?

     

Ontdek de tweede Wereldoorlog in Overijssel

Platform WO2 Overijssel, Collectie Overijssel en Overijsselacedemie hebben afgelopen zomer een route-app gelanceerd. Met deze app stel je zelf een route samen om de tweede wereldoorlog in de provincie te ontdekken. In de app bepaal je zelf het vervoersmiddel. Wandel, fiets of rij langs voormalige werkkampen, raketlanceerbases en plekken waar tijdens de oorlog en bevrijding iconische foto's zijn gemaakt. Deze app is gekoppeld met Atlantis en haalt via deze koppeling relevante multimedia en locatiegegevens op. Ook geeft deze app gesproken toelichting over de locatie. Deze geluidsfragmenten worden tevens uit Atlantis opgehaald. 

     

Datasets uit Atlantis aanbieden aan Datasetregister

Er is extra aandacht voor Linked Open Data binnen DEVENTit en bij onze gebruikers. Een onderdeel van Linked Open Data is het aanbieden van (delen van) de collectie als Dataset. Als je gebruik maakt van Linked Open Data van Atlantis, worden deze datasets via de publieksomgeving aangeboden of kunnen externen via een SPARQL endpoint delen uit de dataset realtime ophalen. Om beschikbare datasets zichtbaar te maken, is er een Datasetregister. Dit is een centrale online locatie die overzicht geeft in de beschikbare datasets in Nederland. Dit Datasetregister is een samenwerking tussen Netwerk Digitaal Erfgoed en het Nationaal Archief. 


     

Tussenresultaat-pagina publieksomgeving

Wanneer via een Atlantis Publieksomgeving of website een zoekvraag gedaan wordt, krijgt een bezoeker direct zoekresultaten voorgeschoteld. Met de mogelijkheid om naderhand allerlei filters te gebruiken om tot een gewenst resultaat te komen. Een alternatief hiervoor is dat er een zogenoemde  tussenresultaat-pagina gebruikt wordt. Dit betekent dat na de zoekvraag een keuze gemaakt wordt om alle collecties tegelijk te doorzoeken óf een keuze te maken uit de beschikbare collectie soorten. Ook toont deze tussenresultaat pagina de zoekresultaten per collectietype. Zo'n pagina kan op verzoek toegevoegd worden. Onderstaand een voorbeeld van zo'n pagina. Ben je benieuwd of dit ook kan voor jouw omgeving? Laat het ons weten via het supportplatform. 

https://campaign-image.com/zohocampaigns/54875000022793012_zc_v46_1642582214012_schermafbeelding_2022_01_19_om_09.45.57.png
     

Staat jouw artikel of laatste nieuws in onze nieuwsbrief in 2022?

In de loop van het vorig jaar is de opzet van onze nieuwsbrief veranderd. Zo is er onder andere toegevoegd dat we actuele onderwerpen en artikelen te delen over Atlantis, of die van toepassing zijn op Atlantis. Heb jij een nieuwtje of artikel voor onze nieuwsbrief? Geef dit dan aan ons door. Namens de redactie: Bedankt. 

   
     
https://campaign-image.com/zohocampaigns/54875000022793012_zc_v93_1619794282404_lege_slide3.jpg
   

Volg ons via:

Je ontvangt deze email omdat je bent ingeschreven voor de Atlantis-nieuwsbrief. Wil je wijzigen hoe je deze mailing ontvangt? Je kunt Uitschrijven of Je voorkeuren aanpassen