Voor het verrijken en beschrijven van gedigitaliseerde erfgoedcollecties wordt vaak een beroep gedaan op de input van publiek en vrijwilligers. Dankzij Atlantis Crowdsourcing is het mogelijk projecten in te richten, te beheren en aan te bieden via uw eigen website. Kosten-efficiënt, in eigen beheer en onbeperkt te gebruiken!

Neem een kijkje achter de schermen

Op dinsdag 21 juli om 10:30 organiseren wij een webinar over de ‘achterkant’ van Atlantis Crowdsourcing. Wij bieden hiermee een kijkje achter de schermen en besteden aandacht aan het inrichten, beheren en bijsturen van een Crowdsourcing project, met hulp van een ervaren gastspreker. Benieuwd naar hoe dit in de praktijk in zijn werk gaat? Schrijf u gratis en vrijblijvend in voor deze informatieve webinar!

Inschrijven

Via onderstaande knoppen kunt u inschrijven voor deze sessie. Komt dit moment niet goed uit en wilt u toch de informatie ontvangen, kies dan voor ‘informatie aanvragen’. Deze webinar zal ongeveer 45 minuten in beslag nemen.

Gastspreker

Om te ondersteunen bij dit onderwerp is Anette de Lange uitgenodigd te spreken. Anette is gemeentearchivaris van de gemeente Gemert-Bakel en beheerder van de website https://erfgoed.gemert-bakel.nl/. Deze recent opgeleverde erfgoedwebsite biedt een veelvoud aan erfgoedcollecties en zal met hulp van Atlantis Crowdsourcing een beroep doen op input van bezoekers van deze website. Anette zal ons meenemen in haar visie op het inrichten van projecten en haar gemaakte keuzes met ons delen, samen met praktische tips.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Na aanmelding verzenden wij een uitnodiging met een link naar ons video platform. U kunt virtueel aanschuiven via desktop, laptop, smartphone of tablet. Op het aangegeven moment start de sessie. De sessie is live en u krijgt de mogelijkheid om via de chatfunctie vragen te stellen. U hoeft zelf niet uw webcam en/of microfoon in te schakelen. 

Voor wie?

Deze sessie is geschikt voor personen en organisaties die zich bezig houden met archieven en erfgoed, Atlantis-klanten en geïnteresseerden in de mogelijkheden van Crowdsourcing binnen de erfgoedsector. Wij nodigen u dan ook van harte uit deze uitnodiging te delen met uw collega’s of collega-instellingen.

Met vriendelijke groet,
het DEVENTit team