Wilt ú weten, wat wij voor uw collecties kunnen betekenen? Bezoek onze stand tijdens de Archiefdagen en laat u inspireren over collectieregistratie, online presentatie en het inzetten van het publiek voor het beschrijven van uw collectie. Dan ontvangt u van ons een ‘Atlantis Powerbank’ op zakformaat.

Archiefdagen 2019
Op maandag 3 en dinsdag 4 juni 2019 worden de KVAN Archiefdagen gehouden. Dit vindt plaats in Gouda bij congreslocatie De Goudse Schouwburg. De Archiefdagen richten zich op iedereen die met archieven en/of in de archieffunctie werkt. Als leverancier en ontwikkelaar van collectiebeheersysteem Atlantis zal DEVENTit aanwezig zijn.

Atlantis Crowdsourcing
Voor het beschrijven van digitale collecties worden veelal vrijwilligers ingezet. Het Atlantis Crowdsourcing platform stelt organisaties in staat via één geïntegreerde omgeving projecten beschikbaar te stellen aan het publiek. De beschikbaar gestelde projecten kunnen effectief gecontroleerd en begeleid worden. Toegang tot deze omgeving gebeurt via de vertrouwde online omgeving van de organisatie. Het platform wordt in eigen beheer aangeboden en kan gebruikt worden voor een onbeperkt aantal projecten of scan’s. Atlantis Crowdsourcing is ook beschikbaar voor collecties die niet in Atlantis zijn ondergebracht of organisaties die nog geen gebruik maken van Atlantis.

Hét platform voor collectiebeheer en online presentatie
Atlantis is een volledig webbased oplossing voor collectiebeheer. Online presentatie van collecties is een naadloos onderdeel van de oplossing waarmee Atlantis volledig integreert binnen uw website of websites van derden. Ook collecties ondergebracht in systemen van derden kunnen met Atlantis samengesmeed worden tot één geïntegreerd geheel. Een digitale studiezaal of online omgeving waar collecties gepresenteerd worden is hiermee in een handomdraai gerealiseerd.

Over DEVENTit
Al meer dan 20 jaar verzorgt DEVENTit voor diverse instellingen het collectiebeheer. Dit doen wij met het collectiebeheersysteem Atlantis. Ook op het gebied van online collectie presentatie of het realiseren van erfgoedwebsites bieden wij doeltreffende en gebruiksvriendelijke oplossingen.

Meer informatie?
Wenst u naar aanleiding van dit bericht meer informatie over webbased collectiebeheer, online presentatie van collecties of crowdsourcing? Neem contact op met Herre-Jan Veenema of Laurens van Diermen en vraag een vrijblijvende oriëntatiesessie of digitaal informatie pakket aan!