4 maart 2016

Atlantis bij het Stadsarchief Oss

Het Stadsarchief Oss wil de regionale geschiedenis voor een breed publiek toegankelijk maken. Dit gebeurt o.a. door het beschikbaar stellen van archiefbronnen.

Recentelijk is als collectieregistratiesysteem gekozen voor Atlantis. Deze keuze is gemaakt na een intensief selectieproces van de systemen van verschillende aanbieders.

Zoals Martine Eerelman, medewerker educatie en publiciteit, het zegt: “In verband met een reorganisatie was het Stadsarchief Oss op zoek naar een nieuw collectieregistratiesysteem. Hiervoor hebben wij verschillende partijen benaderd. Wat ons bij DEVENTit beviel, was de laagdrempeligheid, het persoonlijke contact, de duidelijke modules en de begrijpelijke uitleg. Ook als kleine organisatie zonder al te veel ict-kennis, kunnen wij met Atlantis goed uit de voeten.”

Het eindresultaat mag er zijn: een omgeving waarin de beeldbank, de bibliotheekcollectie en de collectie kranten zijn ondergebracht. Deze collecties worden aangeboden via de Collecties pagina van de website van het Stadsarchief.

De vormgeving van het Stadsarchief is 1:1 overgenomen in de publieksomgeving van Atlantis waardoor het naadloos past binnen de website.

De zoekfunctie door ruim 250.000 objecten is razendsnel door de toepassing van de Elasticsearch zoektechnologie i.c.m. de toegesneden hostingomgeving van Atlantis.

“Met de keuze voor Atlantis beschikt het Stadsarchief Oss over een oplossing met een optimale prijs/kwaliteit- verhouding”, aldus Peter van Diermen, directeur van DEVENTit. “Door de modulaire opbouw van Atlantis is het ook voor een relatief kleine organisatie kosteneffectief in te zetten. Daarnaast kan de omgeving naar alle kanten uitgebouwd worden met extra modulen en diensten. Met Atlantis heeft het Stadsarchief Oss gekozen voor continuïteit en toekomstperspectief!”.

Heeft u ook interesse in het inzetten van een collectiebeheersysteem dat op alle fronten het beste uit de markt te bieden heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met Herre-Jan Veenema. Hij zal u graag voorzien van informatie of een vrijblijvende demonstratie bij u op locatie verzorgen.

Beleef het erfgoed

About the Author

Contact opnemen
Back to Top