Naturalis Biodiversity Center uit Leiden heeft een nieuwe website gelanceerd waar het wetenschappelijk archief doorzocht kan worden. DEVENTit mocht ondersteunen bij de realisatie van deze website. Voor het doorzoeken van deze prachtige collectie is een Atlantis Publieksomgeving ingezet. Binnen Naturalis wordt Atlantis ook gebruikt als collectieregistratiesysteem van andere deelcollecties. Doorzoek het wetenschappelijk archief van Naturalis<!--
 
   

     

Contact opnemen > Contact opnemen >
https://campaign-image.com/zohocampaigns/133052000002589780_zc_v95_1599466344893_banner_b_3.jpg
   
     

Doorzoek het wetenschappelijk archief van Naturalis

Naturalis Biodiversity Center uit Leiden heeft een nieuwe website gelanceerd waar het wetenschappelijk archief doorzocht kan worden. Naturalis herbergt een collectie met meer dan 42 miljoen objecten (dieren, planten, fossielen, etc.). Over die collectie zijn allerlei gegevens bewaard, bijvoorbeeld in de vorm van aantekenboekjes, correspondentie, manuscripten, dagboeken, catalogi, foto’s, prenten en registerboeken. Samen vormen zij het archief en de beeldcollecties van Naturalis.Via deze site ontsluit Naturalis deze collecties digitaal. In de toekomst worden meer archieven en beelden toegevoegd aan deze website. 


De Naturalis-archieven en beeldcollecties zijn om meerdere redenen als absoluut uniek te beschouwen. De wetenschappelijke gegevens die hierin zijn vastgelegd, zijn onlosmakelijk verbonden met de Naturalis-collectie en met waarnemingen van dieren en planten gedurende lange tijd. Deze gegevens historisch interessant, onder andere omdat er omstandigheden worden geschetst die er nu niet meer zijn. Dit is zowel geografisch, ecologisch als antropologisch en sociaal-historisch relevant. Er zijn geen vergelijkbare archieven in Nederland met deze inhoud, omvang en belang voor de natuurhistorie. Met name de archieven van Schlegel en Korthals bevatten vele originele tekeningen, respectievelijk gemaakt in dagboeknotities, tijdens het waarnemen in het veld en als voorstudie voor publicaties.


DEVENTit mocht ondersteunen bij de realisatie van deze website. Voor het doorzoeken van deze prachtige collectie is een Atlantis Publieksomgeving ingezet. Binnen Naturalis wordt Atlantis ook gebruikt als collectieregistratiesysteem van andere deelcollecties. 

Bezoek de nieuwe archiefwebsite van Naturalis Bezoek de nieuwe archiefwebsite van Naturalis
Bezoek www.naturalis.nl > Bezoek www.naturalis.nl >
     

Louwman Museum kiest voor Atlantis

Het Louwman Museum uit Den Haag heeft als doel om een zo helder en boeiend mogelijk beeld te geven van wat de automobielindustrie sinds 1887 heeft voortgebracht. De auto is een van de belangrijkste uitvindingen van de negentiende en twintigste eeuw. 

Ruim 80 jaar geleden ontstond om die reden binnen familie Louwman al het idee om de hoogtepunten uit de autogeschiedenis te bewaren voor de volgende generaties. Het Louwman Museum gaat terug tot 1934. Sindsdien is de verzameling in fasen uitgebreid en verfijnd. Inmiddels omvat de verzameling ruim 275 antieke en klassieke automobielen. Met gevoel voor historische waarden is getracht een interessante en evenwichtige verzameling automobielen bijeen te brengen, alles met het doel een helder en boeiend tijdsbeeld te schetsen. 

Wij zijn er trots op dat het Louwman Museum voor DEVENTit heeft gekozen om haar bijzondere collecties in Atlantis te gaan beheren en in de toekomst via de website te ontsluiten voor het publiek.
Bekijk de site van het Louwman Museum Bekijk de site van het Louwman Museum
Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Neem contact op > Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Neem contact op >
     

Maak kennis met Atlantis 7 via een exclusieve preview

https://stratus.campaign-image.com/images/54875000030289004_zc_v1_1695107833817_preview_atlantis.png

Met genoegen kondigen we de naderende release aan van Atlantis 7, een geheel nieuwe versie van ons product. Deze upgrade brengt ingrijpende verbeteringen met zich mee, waaronder een volledig vernieuwde gebruikersinterface en nieuwe functies die het creëren, beheren en delen van je collecties aanzienlijk gebruiksvriendelijker en efficiënter maken.


Op vrijdag 27 oktober om 15:00 uur bieden we een exclusieve preview aan. Tijdens dit evenement krijg je de kans om een eerste blik te werpen op wat deze nieuwe versie te bieden heeft en hoe deze verschilt van de huidige versie. We zullen demonstraties geven van het verbeterde gebruiksgemak en de nieuwe mogelijkheden, en we staan klaar om al je vragen te beantwoorden.


Hoewel onze klanten al persoonlijke uitnodigingen hebben ontvangen, willen we ook geïnteresseerde partijen uitnodigen om deel te nemen aan deze preview. Na afloop van de preview organiseren we een feest ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van DEVENTit. Dit feest is toegankelijk voor onze klanten, medewerkers en zakelijke relaties. Als je hierbij wilt zijn maar nog geen persoonlijke uitnodiging hebt ontvangen, laat het ons dan weten via de knop hieronder.


We kijken ernaar uit om je te verwelkomen op 27 oktober!

Aanmelden preview Atlantis 7 Aanmelden preview Atlantis 7
Geen uitnodiging gehad voor feestavond > Geen uitnodiging gehad voor feestavond >
     

Bezoek onze stand tijdens Informatie aan Zee

Informatie aan Zee, het congres voor informatieprofessionals in Vlaanderen, is een evenement waarop je kennis op kunt doen, elkaar kunt inspireren en kunt netwerken. Ook dit jaar staan wij hier met onze stand om de bezoekers te voorzien van de nodige informatie en met elkaar kennis te maken. Dit evenemnt zal plaatsvinden op 19 en 20 oktober in Oostende (BE).


Het thema van Informatie aan Zee 2023 is Impact: Maken we het verschil? Maak het verschil! Met dat thema wordt dieper ingaan op de maatschappelijke rol van onze sector en hoe het jou zo relevant kunnen houden voor de steeds evoluerende samenleving. Welk verschil maken we en hoe kunnen we dat verschil maken? Denk hierbij aan sessies over gemeenschap, participatie, diversiteit, dekoloniseren, een inclusieve en gelijkwaardige samenleving, ethische praktijken, duurzaamheid, zelfontwikkeling, gebruikersgericht werken, maatschappelijk werk, de impact van nieuwe technologieën op onze sector en gemeenschap, het belang van evalueren, meten en parameters, enzovoort.


Bij onze stand kom je meer te weten over Atlantis als archief- en collectiebeheersysteem. We hebben expertise op gebied van het toepassen van Linked Open Data bij het beschikbaar stellen van cultureel historische bronnen en haken wei n op het maatschappelijk belang van het bruikbaar aanbieden van deze collecties. 

Lees meer over Informatie aan zee Lees meer over Informatie aan zee
     

Beoordeel ons op Google

Wij worden blij van een positieve review op Google. Daarnaast helpen deze reviews potentiële klanten om een beeld te krijgen van DEVENTit. Wil je ons helpen om het aantal reviews op Google te verhogen? Als wij iets kunnen verbeteren, dan wordt deze feedback ook op prijs gesteld. Stuur dan een bericht via de knop 'feedback geven'. 

Beoordeel ons op Google Beoordeel ons op Google
Deel jouw feedback > Deel jouw feedback >
     

Nieuwsitem aanleveren

Heb jij een interessant item voor in onze nieuwsbrief? Laat het ons weten en wellicht lees je jouw stuk in onze volgende nieuwsbrief.
Ik heb een item! Ik heb een item!
     
   

Agenda

Donderdag 19 en vrijdag 20 oktober 2023

Informatie aan Zee


Vrijdag 27 oktober 2023

Preview Atlantis 7


Woensdag 8 en donderdag 9 november 2023

Museum Vakdagen


https://campaign-image.com/zohocampaigns/54875000030289004_zc_v93_1619794282404_lege_slide3.jpg
   

Volg ons via:

Je ontvangt deze email omdat je bent ingeschreven voor de Atlantis-nieuwsbrief. Wil je wijzigen hoe je deze mailing ontvangt? Je kunt Uitschrijven of Je voorkeuren aanpassen