Gemeente Zoetermeer is live gegaan met een nieuwe erfgoed website. De afgelopen jaren zijn de verschillende websites over de geschiedenis van Zoetermeer samengevoegd om de bezoeker zo goed mogelijk te kunnen helpen. Nieuwe erfgoedwebsite voor Gemeente Zoetermeer
 
   
https://campaign-image.com/zohocampaigns/133052000002589780_zc_v95_1599466344893_banner_b_3.jpg
   
     

Nieuwe erfgoedwebsite voor Gemeente Zoetermeer

Gemeente Zoetermeer is live gegaan met een nieuwe erfgoed website. De afgelopen jaren zijn de verschillende websites over de geschiedenis van Zoetermeer samengevoegd om de bezoeker zo goed mogelijk te kunnen helpen. Omdat er meerdere websites waren, was het voor online bezoekers niet altijd duidelijk waar informatie te vinden was. Door deze gegevens in Atlantis samen te brengen en via één website aan te bieden, kunnen gebruikers nu verschillende collecties in een keer doorzoeken. Atlantis maakt het gemakkelijker om verbanden tussen de verschillende collecties te leggen. Inmiddels heeft gemeente Zoetermeer al verschillende modules van Atlantis in gebruik, alsook een koppeling met een e-Depot. De komende periode wordt er extra content aan de nieuwe website toegevoegd om deze nog completer te maken. We hebben Leonard Korevaar gevraagd naar zijn ervaringen met Atlantis: "We zijn tevreden over het gebruik van Atlantis. Het is een systeem met veel mogelijkheden. Dit zorgt er soms voor dat we soms even moeten zoeken naar het juiste menu of de juiste instelling wanneer we iets willen aanpassen, maar biedt aan de andere kant het veel flexibiliteit. Als we er niet uit komen dan nemen we contact op met de supportafdeling en dan vinden we eigenlijk altijd samen een goede oplossing. Atlantis kwam als beste uit een aanbesteding die er is geweest. Persoonlijk vind ik het erg handig dat Atlantis uit verschillende diensten en modules bestaat. Zo kun je afnemen wat je nodig hebt."

Bekijk de nieuwe erfgoedwebsite hieronder en neem een kijkje in de collecties van de gemeente. 
     

Terugkijken Webinar Stap nu voordelig over naar Linked Open Data

Afgelopen 27 juni hebben wij een webinar gegeven over het voordelig overstappen naar Linked Open Data. Samen met gastspreker Wilbert Helmus van Netwerk Digitaal Erfgoed stond dit webinar in het teken van de versnellingsregeling van NDE. Dankzij deze regeling kunnen erfgoedorganisaties gebruik maken van een financiële ondersteuning voor de overstap naar Linked Open Data. Daarna hebben wij verteld hoe de verschillende NDE-compatibel punten zijn toegepast in de Atlantis software. 


Wil je dit webinar terugkijken? Dit kan via onderstaande link. Wil je meer weten over de NDE-versnellingsregeling? Laat het ons weten en ontvang meer informatie. 

     

Atlantis Collectiebeheer Lite demo omgeving beschikbaar

Atlantis Collectiebeheer Lite is een oplossing op basis van het bewezen collectiebeheersysteem Atlantis tegen een geringe investering. Hiermee wordt een volwaardige oplossing voor collectiebeheer bereikbaar gemaakt voor kleine musea en erfgoedorganisaties.


Er is een demo versie van Atlantis Collectiebeheer Lite beschikbaar. Met deze omgeving kun je de functies en mogelijkheden van deze oplossing testen. Laat het ons weten als je hier gebruik van wil maken. Toegang tot de omgeving wordt verstrekt inclusief korte instructievideo. Het is ook mogelijk om een afspraak met één van onze adviseurs te plannen. 


Tip: Atlantis Collectiebeheer Lite komt ook in aanmerking voor de NDE versnellingsregeling. Dat betekent dat het mogelijk is om een financiële ondersteuning te krijgen voor de overstap naar Atlantis Collectiebeheer Lite. 

     

Beoordeel ons op Google

Wij worden blij van een positieve review op Google. Daarnaast helpen deze reviews potentiële klanten om een beeld te krijgen van DEVENTit. Wil je ons helpen om het aantal reviews op Google te verhogen? Als wij iets kunnen verbeteren, dan wordt deze feedback ook op prijs gesteld. Stuur dan een bericht via de knop 'feedback geven'. 

     

Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte

Minimaal maandelijks ontvang je van ons een goed gevulde nieuwsbrief met updates, lanceringen en nieuw uit de erfgoedsector. Onlangs hebben wij de keuze gemaakt om meer nieuwsitems via LinkedIn te gaan delen. Blijf up-to-date over de laatste laatste over Atlantis en nieuws uit de sector. 
     

Project uitgelicht: Collectiebeheersysteem voor Audax

Audax is een in Amsterdam en Gilze gevestigd familiebedrijf dat zich op vier kernactiviteiten richt: retail, uitgeven, commerciële distributie en logistiek. Dat gebeurt via de bedrijfsonderdelen Audax Retail, Audax Publishing, Van Ditmar, Betapress en Audax Logistiek. Onder Audax Retail vallen de formules AKO, Bruna, ReadShop, Vivánt, Plantage en BookSpot. Daarnaast heeft Audax Publishing een eigen mediaportfolio van 7 titels (waaronder Weekend, Vriendin en Santé), vervult Van Ditmar een groothandelsfunctie voor boeken en is Betapress als commercieel distributeur van tijdschriften eveneens een belangrijke schakel in de keten.        


Audax bestaat meer dan 75 jaar en heeft een rijke historie. Atlantis wordt ingezet om het bedrijfsarchief te beheren. Hiervoor worden de modules Archiefbeheer en Bibliotheek ingezet. Ondertussen heeft Audax Atlantis in gebruik genomen. 

https://stratus.campaign-image.com/images/54875000029439008_zc_v1_1688452158844_outlook_4i1j05um.png
     
   

Agenda

Maandag 4 september 2023 van 09:30 - 12:30 

Groepsopleiding - meer info & inschrijven

https://campaign-image.com/zohocampaigns/54875000029439008_zc_v93_1619794282404_lege_slide3.jpg
   

Volg ons via:

Je ontvangt deze email omdat je bent ingeschreven voor de Atlantis-nieuwsbrief. Wil je wijzigen hoe je deze mailing ontvangt? Je kunt Uitschrijven of Je voorkeuren aanpassen