27 november 2015

Get Linked! op de DISH 2015

Op de conferentieDigital Strategies for Heritage (DISH) op 7 en 8 december in de Doelen in Rotterdam zal Peter van Diermen van DEVENTit 2 presentaties verzorgen over het thema: Get Linked!

Lagen NSDEDit thema verwijst naar de “Verbindingen”-laag van de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed, waarin informatie collectie- en sectoroverstijgend met elkaar verbonden wordt in het semantische web.

Peter van Diermen wil de visie van DEVENTit met u delen over hoe een organisatie haar collecties kan aansluiten op dit (inter)nationaal netwerk van informatie.

Centraal staat daarbij de vraag hoe om te gaan met gestandaardiseerde vocabulaires en thesauri. Deze visie wordt praktisch onderbouwd door een presentatie van hoe het collectiebeheersysteem Atlantis dit naadloos integreert.

Graag wordt de discussie over dit onderwerp aangegaan met als doel te komen tot inzichten en aanknopingspunten om deze laag van de Nationale Strategie een plaats te geven in het collectiebeheer van alledag.

De 2 presentaties worden gegeven op de 2e dag van de conferentie aan Chef’s Table 16 om 14:35 uur en om 15:30 uur.

Tafelheer Peter van Diermen heet u hierbij van harte welkom!

 

 

 

Over Peter van Diermen

PvD“Het gaat er niet om hoe je het kan doen, maar om hoe de markt wil dat je het doet.”

Peter van Diermen is directeur van DEVENTit, een softwarehuis met een specialisatie in software voor collectiebeheer en portaalbouw. Hun product is Atlantis, een volledig webbased oplossing voor verschillende collecties en markten.

Met een HBO-opleiding Computertechniek en een WO-opleiding Informatica begon hij als software ontwikkelaar in maatwerkoplossingen bij een bedrijf voor financiële software oplossingen. In 1998 begon hij DEVENTit via een management buy-out.

Atlantis stond toen aan het begin van de ontwikkelingen. Door de de jaren heen is DEVENTit geëvolueerd van een bedrijf in maatwerksoftware voor financiële toepassingen naar standaard software oplossingen voor collectiebeheer en portaalbouw. Met de groei van het bedrijf is de rol van Van Diermen veranderd van leidinggevende op het gebied van software-ontwikkeling naar algemeen management en is hij richtinggevend in de strategische koers die het Atlantis-platform vaart en de markten die moeten worden bediend.

Beleef het erfgoed

About the Author

Back to Top